3.8 C
București
marți, ianuarie 21, 2025
AcasăEconomieEgalitatea de șanse în România: Antreprenorii cer mai multă implicare din partea...

Egalitatea de șanse în România: Antreprenorii cer mai multă implicare din partea autorităților

in:

Stiri pe acelasi subiect

Nebunia politicienilor

„Să faci același lucru în mod repetat și să...

Posibile scenarii rezultate în urma atacului iranian asupra Israelului

Este necesar să știm psihologia populațiilor din Orientul Mijlociu,...

Autoritatile au capturat tigari de contrabanda de 40 de milioane de lei

In prima jumatate a anului 2024, autoritatile romane au...

Antreprenorii sociali din Regiunea Centru fac eforturi pentru a promova egalitatea de șanse și nediscriminarea, însă pentru a avea rezultate concrete este nevoie și de susținerea autorităților publice locale.

Aceasta este una dintre concluziile rezultate în urma implementării în Regiunea Centru a proiectului „Laboratorul antreprenorilor sociali din regiunea Centru”. Proiectul are drept scop sprijinirea diminuării fenomenului de sărăcie și excluziune socială la nivelul Regiunii Centru prin susținerea creării de noi locuri de muncă și facilitarea accesului la acestea și pentru persoanele greu angajabile și pentru cele care provin din grupuri aflate într-o situație de vulnerabilitate.

În total, au fost create 21 de întreprinderi sociale și întreprinderi de inserție, care contribuie la susținerea în mod direct a altor teme secundare: sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon; inovare socială și nediscriminare.

Una dintre cerințele esențiale a fost respectarea egalității de șanse și dezvoltarea socială în Regiune Centru creând șanse egale de reușită pentru toată lumea, indiferent de gen.

”Crearea locurilor de muncă pentru categoriile defavorizate au condus la creșterea nivelului de satisfacție la locul de muncă și au dus la construirea unei imagini pozitive pentru persoanele inactive pe termen lung prin prezentarea abilităților și potențialului acestora în fața colegilor, partenerilor și a colaboratorilor. Angajații sunt informați constant asupra drepturilor și obligațiilor pe care le au, a criteriilor de evaluare și a altor proceduri, asigurându-se eliminarea inegalităților de gen și a oricărei forme de discriminare” spune unul dintre beneficiarii care a pus pe picioare o astfel de afacere.

Pentru ca o afacere să meargă bine, mai ales în vremuri de incertitudine precum cele din ultimii doi ani, este nevoie de susținere reciprocă angajați-angajator. Iar un sprijin real ar trebui să vină de la autoritățile publice locale, în definitiv cele mai mari beneficii sunt cele din societate.

„Succesul procesului de implementare depinde de efortul unitar al tuturor părților: administrator, colaboratori, angajați, furnizori, clienți. De aceea, considerăm că fiecare persoană implicată poate aduce o contribuție semnificativă la atingerea obiectivelor și un plus de valoare la calitatea serviciilor”, a completat un alt antreprenor.

„Laboratorul antreprenorilor sociali din Regiunea Centru” este un proiect desfășurat de Primăria orașului Tălmaciu, alături de partenerii săi, Fundația Europeană pentru Consultanță, Implementare și Dezvoltare și Asociația Europeană pentru o Viață mai Bună, proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version