0 C
București
marți, ianuarie 21, 2025
AcasăACTUALITATEEuroparlamentarul Dan Motreanu: Două proiecte din România au câștigat premii europene pentru...

Europarlamentarul Dan Motreanu: Două proiecte din România au câștigat premii europene pentru patrimoniu

in:

Stiri pe acelasi subiect

Nebunia politicienilor

„Să faci același lucru în mod repetat și să...

Posibile scenarii rezultate în urma atacului iranian asupra Israelului

Este necesar să știm psihologia populațiilor din Orientul Mijlociu,...

Autoritatile au capturat tigari de contrabanda de 40 de milioane de lei

In prima jumatate a anului 2024, autoritatile romane au...

Dan Motreanu, europarlamentraul PNL, declară că Europa Nostra și Comisia Europeană au anunțat laureații din 2023 ai Premiilor patrimoniului european. Au fost premiate 30 de realizări remarcabile în materie de patrimoniu din 21 țări europene.

,,Călăuzele Apelor, Delta Dunării este un proiect destinat satelor de-a lungul Dunării cu acces limitat la activități culturale. Lotca, ambarcațiunea tradițională, a fost folosită pentru promovarea moștenirii locale și dobândirea de noi abilități în rândul copiilor.

« Existența unor ateliere de construcție a bărcilor din lemn le-a permis copiilor să obțină o înțelegere mai profundă a valorii patrimoniului.

« Proiectul inițiat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 a implicat patru localități din Deltei Dunării, respectiv Mila 23, Sfântu Gheorghe, Sulina, Chilia Veche. De asemenea, s-a desfășurat în alte patru localități conectate la lacuri sau la fluviul Dunărea: Drobeta Turnu Severin, Eșelnita, Piscu și Comana.

Via Transilvanica cuprinde 1.400 de kilometri, 20 de regiuni etnice și culturale în aproximativ 400 de comunități din România și este cel mai lung traseu de drumeții din România.

« 12 situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO sunt conectate prin acest traseu, vizând atât moștenirea construită și naturală, cât și tradițiile imateriale.

« Traseul a fost lansat oficial la Alba Iulia în octombrie 2022, fiind inițiat de ONG-ul Tășuleasa Social. Este marcat de indicatoare și borne, personalizate individual de artiști naționali și internaționali. Turiștii au posibilitatea de a cunoaște comunitățile locale și de a descoperi un patrimoniu care cuprinde o istorie de peste 2000 ani.”, anunță europarlamentraul pe pagina sa de Facebook.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version