Două oferte au fost depuse până la termenul-limită de 21 august pentru construirea Podului de la Brăila, primul pod suspendat din România. ECONOMICA.NET prezintă constructorii care au intrat în competiţia pentru contractul estimat la jumătate de miliard de euro.
Cele două oferte pentru construirea proiectului din care face parte şi Podul de la Brăila au fost depuse de:
1. Asocierea Astaldi SpA (Italia) – IHI Infrastructure Systems Co. Ltd. (Japonia)
2. Asocierea China Communication Construction Company Ltd (China) – China Road and Bridge Corporation (China) – Eptisa Servicios de Ingenieria SL (Spania)– Euro Construct Trading ’98 SRL (Romania)– CCCC Second Harbour Engineering Co Ltd (China)- CCCC Highway Consults Co Ltd (China).
CNAIR a lansat pe 29 aprilie licitaţia pentu execuţia proiectului ce cuprinde Podul suspendat peste Dunăre, în zona Brăila.
Lungimea totală a Proiectului este de 23 km şi cuprinde două secţiuni: drumul principal Brăila – Jijila, cu o lungime 19 km şi drumul de legătura cu DN22 Smardan – Măcin, în lungime de 4 km, potrivit CNAIR.
Podul suspendat peste Dunare, structura principală din cadrul Proiectului, va avea o lungime de aproape 2 kilometri.
Podul suspendat va fi poziţionat între km 4+596,10 şi km 6+570,52 pe drumul principal Brăila-Jijila, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunărea (kilometraj pe Dunăre, măsurat de la Sulina).
De o parte şi de alta vor fi construite doua viaducte de acces în lungime de câte 110 metri, care se vor adăuga lungimii podului suspendat.
Lăţimea totală a podului va fi de 31,70 metri. Calea pe pod va avea 22 metri şi va fi alcatuită din 4 benzi de circulaţie de câte 3,50 m lăţime fiecare, 4 benzi de încadrare de câte 0,5 m lăţime, două acostamente de 1,50 m lăţime şi o zonă mediană cu lăţimea de 3,00 m. La acestea se adaugă, de o parte şi de alta, 2 benzi adiţionale pentru trafic pietonal, biciclete şi întreţinere, trotuarele având de cate 2,80 m fiecare.