Mii de oameni si-au exprimat interesul pentru unul dintre implanturile cerebrale ale lui Neuralink, spune intr-un articol Bloomberg scris de unul dinte biografii lui Elon Musk, Ashlee Vance.
Vance, care a spus ca a vizitat instalatiile Neuralink de 10 ori in trei ani, a spus ca compania nu a implantat inca dispozitivul intr-un om, dar isi propune sa opereze pe 11 persoane anul viitor si peste 22.000 pana in 2030.
La inceputul acestui an, Administratia SUA pentru Alimente si Medicamente a dat lui Neuralink, pe care Musk l-a co-fondat in 2016, aprobarea de a lansa testele pe oameni. FDA a respins anterior oferta Neuralink pentru testarea umana in martie din cauza preocuparilor legate de siguranta, a raportat Reuters, inclusiv ca firele conectate la cipul creierului s-ar putea misca in capul unui subiect sau ca cipul s-ar putea supraincalzi.
In septembrie, compania a inceput sa recruteze oameni pentru primul test uman. Neuralink a spus intr-o postare pe blog ca este in cautare de persoane care aveau paralizie la toate cele patru membre din cauza unei leziuni ale maduvei spinarii sau a sclerozei laterale amiotrofice. Compania spune ca spera sa creeze in cele din urma un dispozitiv care sa creeze un fel de simbioza intre oameni si masini si sa le permita oamenilor sa trimita mesaje sau sa joace jocuri folosind doar gandurile lor. Dar mai intai, compania spune ca spera sa ajute persoanele cu tulburari neurologice.
Vance, care a fost autorul biografiei din 2015 „Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future”, a declarat in articolul sau ca, in ciuda „unui mare interes din partea a mii de potentiali pacienti”, compania inca isi cauta primul voluntar sau „cineva care doreste sa-si indeparteze o bucata din craniu de catre un chirurg, astfel incat un robot mare sa poata introduce o serie de electrozi si fire supersubtiri in creier”.