25.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăStirea zileiSibiuAccident de telecabina la Balea Lac: zeci de turisti sunt evacuati, unii...

Accident de telecabina la Balea Lac: zeci de turisti sunt evacuati, unii raniti grav! SMURD a trimis un elicopter!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Primar din Olt mort intr-un accident rutier. Ambulanta s-a ciocnit cu un SUV!

Primarul comunei Gradinari Olt, Mihai Ioana, in varsta de...

Accident mortal seara trecuta in Suceava. Doua masini s-au ciocnit frontal!

Doua masini s-au ciocnit frontal intre localitatile Dumbraveni si...

Unul din cei şase răniţi uşor în telecabina de la Bâlea Lac a fost preluat de elicopterul SMURD, iar alţi 33 de turişti au fost evacuaţi pe jos, de către salvamontişti şi jandarmii montani, până la Bâlea Cascadă, unde se află mai multe ambulanţe şi echipaje de prim-ajutor, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu.

Rănitul transportat cu elicopterul – o femeie – a fost adus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Municipiul Sibiu.

„Echipajul elicopterului SMURD a acordat îngrijiri medicale de urgenţă unei femei, care prezenta dureri la membre, aceasta fiind transportată la spitalul din municipiul Sibiu”, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt al ISU Sibiu, potrivit Agerpres.

Alături de această femeie, a mai fost lovit în telecabina de la Bâlea Lac şi un bărbat, care este posibil să fi suferit o fractură la o mână. El a coborât muntele pe jos, cu ajutorul salvatorilor montani şi a fost preluat de o ambulanţă SMURD.

Alţi 32 de turişti care se aflau duminică, la Bâlea Lac şi care nu mai puteau coborî de pe munte, au fost aduşi pe jos, de salvatorii montani, în siguranţă. Ei vor fi îmbarcaţi în două microbuze şi transportaţi la Sibiu.

Turiştii nu mai puteau coborî de la 2.000 de metri altitudine cu telecabina, pentru că transportul pe cablu a fost oprit, iar pe Transfăgărăşan nu puteau să fie aduşi cu maşinile, pentru că şoseaua este acoperită în unele zone de un strat de şase metri înălţime de zăpadă, a precizat pentru AGERPRES, prefectul judeţului Sibiu, Lucian Radu.

Duminică, la Bâlea Lac şi la Bâlea Cascadă, şase turişti au fost răniţi în două telecabine care nu au putut opri la timp, pasagerii izbindu-se de pereţii acestora.

Telecabina de la Bâlea este deţinută de o societate comercială privată şi este singurul mijloc de transport care face legătura, în această perioadă, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, până la peste 2.000 de metri altitudine.

Nu este pentru prima dată când sunt probleme cu telecabina de la Bâlea. În ianuarie 2016 a avut loc cea mai mare operaţiune de evacuare a turiştilor de la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, din cauză că telecabina se blocase. Un număr de 70 de turişti, din care 45 de copii, au fost transportaţi atunci cu elicopterele de la Bâlea Lac la Bâlea Cascadă, pentru a putea ajunge acasă.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version