27 C
București
luni, iunie 24, 2024
AcasăSocialSanatateAcestea sunt cele mai MARI diferente intre rosiile MODIFICATE GENETIC si cele...

Acestea sunt cele mai MARI diferente intre rosiile MODIFICATE GENETIC si cele NATURALE!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Roșiile de import sunt modificate genetic pentru a rezista transportului și a se coace în tot acest timp. Roşiile româneşti autentice sunt o prezenţă din ce în ce mai rară pe piaţa noastră şi asta pentru că institutele şi staţiunile de cercetare în legumicultură reuşesc să acopere doar 10% din necesarul de sămânţă pentru legume.

“Unul dintre soiurile de roşii pe care le producem noi este Pontica. Acesta este un fruct mare, de 250 de grame, uşor aplatizat, nu este rotund, are o coacere uniformă şi un gust foarte bun, gustul acela de roşie românească.

Mai avem soiurile de roşii Viorica, un fruct mai rotunjit şi puţin alungit, şi Romec, un soi de roşii prunişoare, mai mari. De regulă însă, în solarii se cultivă hibrizi aduşi din străinătate”, a declarat dr. biolog Marcel Costache, director ştiinţific al Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură şi Floricultură Vidra (ICDLF), potrivit romaniatv.net.

Multe dintre roşiile de import care se comercializează la noi sunt modificate genetic. Acestea pot fi uşor depistate pentru că au o caracteristică specifică.

“Unele firme din afara ţării produc un soi de roşii modificate genetic pentru a le face rezistente la transport. Străinii exportă foarte mult şi uneori transportul durează şi 10 zile.

La aceste roşii se constată, după tăierea longitudinală, că în dreptul codiţei există o parte de culoare verde care se continuă în interiorul fructului şi care este uşor lemnos. Asta îi permite fructului să reziste o perioadă mai îndelungată, uneori şi 40 de zile”, a mai precizat dr. Marcel Costache, pentru Ring.

Mai sus puteți vedea cum să faceți diferențierea. Roșia cu o paloare portocalie (din dreapta imaginii) estea cea modificată genetic, spun cei de la Antena 1.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version