9.5 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăACTUALITATEAliatul numarul 1 al lui Putin ameninta cu Al Treilea Razboi Mondial:...

Aliatul numarul 1 al lui Putin ameninta cu Al Treilea Razboi Mondial: ”Credeți că voi alerga din nou cu o mitralieră?”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, consideră că propunerea Poloniei de a trimite un contingent occidental de menținere a păcii în Ucraina este plină de un al treilea război mondial. Cuvintele liderului belarus sunt citate joi de agenția BelTA.

„Vedeți, acești polonezi, nebuni, deja sugerează că acesta (n.r.: președintele SUA, Joe Biden) a fost invitat de peste ocean și încep să-l îndese: să creăm o forță de menținere a păcii de o sută de mii și să trecem prin Lviv până în Ucraina”, a spus Lukashenko. Potrivit lui, asta înseamnă un al treilea război mondial. Belarus, a continuat Lukașenko, nu poate sta deoparte.

Potrivit acestuia, situația este foarte gravă și tensionată.

„Pur și simplu ne vor călca în picioare cu o cizmă cu un astfel de caracter, nici nu vom avea timp să scârțâim”, a remarcat Lukașenko.

„Sau credeți că voi alerga din nou cu o mitralieră? Nu, băieți. Dacă doriți să aveți o țară, trebuie să te agăți de ea cu dinții și să ții. Mai bine fără mitralieră, așa că situația este foarte gravă, foarte tensionată.”

Anterior, Varșovia a inițiat trimiterea unei misiuni NATO de menținere a păcii în regiunile de vest ale Ucrainei. Președintele polonez Andrzej Duda plănuia să-și prezinte propunerea președintelui american Joe Biden la următorul summit NATO.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version