15.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăACTUALITATEAnuntul specialistilor internationali care a SPERIAT lumea: Urmeaza cei mai FIERBINTI doi...

Anuntul specialistilor internationali care a SPERIAT lumea: Urmeaza cei mai FIERBINTI doi ani DIN ISTORIE!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Noul raport intocmit de Met Office, Serviciului naţional de meteorologie din Marea Britanie, arata ca o serie de schimbari majore sunt in plina derulare in cadrul sistemului climatic global, iar gazele cu efect de sera vor avea un impact tot mai mare asupra tendintelor naturale ale climei de pe planeta noastra.

Studiul meteorologilor britanici a evidentiat o noua manifestare a fenomenului El Nino, in desfasurare in Oceanul Pacific, care va determina o incalzire globala a climei, scrie bbc.com, citat de Mediafax.

Cu toate acestea, verile din Europa ar putea deveni ceva mai reci, pentru o vreme, in timp ce restul Globului se va incalzi.

De asemenea, oamenii de stiinta au confirmat faptul ca, in 2015, temperatura medie de la suprafata Terrei a atins – sau este foarte aproape – niveluri record (0,68 grade Celsius peste media perioadei 1961 – 1990).


Citeste si:

O insecta EXOTICA, extrem de periculoasa, a ajuns in Romania din cauza caniculei!

Temperatura RECORD inregistrata astazi pe Terra! Vezi unde au fost peste 70 grade Celsius!


Profesorul Stephen Belcher, directorul Centrului Hadey administrat de Met Office, a declarat: „Stim deja ca o serie de tipare naturale contribuie la cresterea temperaturilor globale in anumiti ani, dar temperaturile foarte ridicate inregistrate pana acum in acest an indica un impact continuu al gazelor cu efect de sera rezultate din activitati umane”.

„Tinand cont de posibilitatea ca si anul viitor sa fie la fel de cald, este evident ca tiparul climei noastre va continua sa se schimbe”, a adaugat profesorul britanic.

Rowan Sutton, profesor la Universitatea Reading, care a analizat acest raport, a spus: „Daca nu se va produce o eruptie vulcanica uriasa, este foarte probabil ca, pe plan global, 2014, 2015 si 2016 sa se regaseasca pe lista celor mai calzi ani inregistrati vreodata”.

„Asta nu este o intamplare. Asistam deja la efectele pe care le are energia care se acumuleaza in mod constant in oceanele si atmosfera Terrei, din cauza gazelor cu efect de sera”, adaugat savantul britanic.

Oamenii de stiinta considera ca efectele cresterii concentratiei de CO2, in combinatie cu tendinta naturala de incalzire pe termen lung a oceanelor au facut ca actualul sistem climatic al planetei sa devina unul extrem de interesant. Ei se asteapta ca o serie de schimbari majore sa fie in derulare si sa se manifeste in viitorul apropiat.

Doua fenomene care afecteaza modelele climatice pe termen scurt si mediu se produc in Oceanul Pacific. El Nino apare atunci cand un curent oceanic din Pacific isi inverseaza directia de inaintare, in medie la fiecare cinci ani, aducand ploi in cantitati mari in zonele care sunt in mod obisnuit afectate de seceta si seceta in zonele in care de obicei ploua. El Nino tinde sa duca la o crestere a temperaturilor mondiale.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version