30 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăDosarArmata Rusiei este in pragul unei revolte generale: „Capul peștelui este complet...

Armata Rusiei este in pragul unei revolte generale: „Capul peștelui este complet putrezit!”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...

Unii ofițeri ruși sunt nemulțumiți de președintele Vladimir Putin și de liderii militari din cauza proastei execuții a războiului, a declarat un influent blogger naționalist rus și fost ofițer FSB după ce a vizitat zona de conflict, relatează Sky News.

Criticile publice directe la adresa lui Putin sunt rare în Rusia, deși bloggerii naționaliști au fost foarte deschiși în ceea ce privește desfășurarea războiului, în special înfrângerile costisitoare suferite de Rusia în regiunea ucraineană Harkov în septembrie.

Igor Girkin, un naționalist și fost ofițer al Serviciului Federal de Securitate (FSB), care a ajutat Rusia să anexeze Crimeea în 2014 și apoi să organizeze miliții pro-ruse în estul Ucrainei, a declarat că există o anumită nemulțumire față de comandanții ruși.

Într-un videoclip dur de 90 de minute în care analizează execuția războiului de către Rusia, Girkin a declarat că „capul peștelui este complet putrezit” și că armata rusă are nevoie de o reformă și de un aport de oameni competenți care să poată conduce o campanie militară de succes.

Unii de la nivelurile medii ale armatei, a spus Girkin, și-au exprimat deschis nemulțumirea față de ministrul apărării Serghei Șoigu și chiar față de Putin.

„Nu sunt doar eu… oamenii nu sunt deloc orbi și surzi: oamenii de la nivelul mediu de acolo nici măcar nu-și ascund opiniile care, cum să spun, nu sunt pe deplin elogioase la adresa președintelui sau a ministrului apărării”, a declarat Girkin.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat comentariile lui Girkin, care l-a criticat în mod repetat pe Șoigu, un aliat apropiat al lui Putin, pentru înfrângerile de pe câmpul de luptă pe care Rusia le-a suferit în război.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version