10 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalAVIONUL Malaysia Airlines, deturnat de un pilot "experimentat"!

AVIONUL Malaysia Airlines, deturnat de un pilot „experimentat”!

in:

Stiri pe acelasi subiect

S-a intamplat la Beijing! Un inger a cazut din cer!

Stirea face inconjorul lumii, desi este vorba despre o...

Tecau, in finala China Open

Vesti bune de la turneul China Open. Perechea formata...

Avionul Malaysia Airlines ar putea fi fost deturnat catre Oceanul Indian de un pilot „experimentat”, care cunostea foarte bine rutele aeriene si pozitiile radarelor, potrivit unor oficiali militari malaysieni.

Doar „un pilot experimentat, competent si in activitate” ar putea sa faca asa ceva, a declarat sambata pentru AFP un oficial militar malaysian care participa la operatiunile de cautare efectuate intr-o zona imensa cuprinsa intre Marea Chinei de Est si Oceanul Indian.

Oficialul, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului, a precizat ca aceasta ipoteza se bazeaza pe date inregistrate de un radar militar si care nu au fost publicate.

Radarul a continuat sa detecteze un aparat de zbor timp de mai multe ore, dupa ce zborul MH370 a disparut din ecranele radarelor civile, a spus el.

Avionul s-a indreptat catre Oceanul Indian, in sens opus rutei care ar fi trebuit sa o urmeze pentru a ajunge de la Kuala Lumpur la Beijing.

„Se pare ca (aceasta persoana) stia foarte bine cum sa evite radarele civile. Se pare ca le-a studiat foarte indeaproape”, a adaugat oficialul militar.

Zborul MH370 a disparut din ecranele radarelor civile dupa o ora de la decolare. Ultima pozitie cunoscuta este undeva la jumatatea drumului, intre coastele Malaysiei si Vietnamului.

Circumstantele disparitiei avionului companiei Malaysia Airlines, care avea 239 de persoane la bord, raman invaluite in mister.

Boeing 777 este unul dintre cele mai sigure avioane de pasageri din lume.

Sursa: mediafax.ro

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version