19.1 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăSocialCea mai mare teapa a producatorilor romani de legume: Cum profita smecherii...

Cea mai mare teapa a producatorilor romani de legume: Cum profita smecherii de munca altora

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Cum iti bati joc de vitaminele din alimente cand le depozitezi in frigider

Multe persoane obisnuiesc sa depoziteze toate alimentele in frigider,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Legumele româneşti sunt cel mai adesea vândute de intermediari şi nu de producători. Acesta este cazul şi în Giurgiu, unde micii legumicultori rămân de multe ori cu produsele nevândute.

Dacă reuşesc să-şi vândă producţia, aceasta este la preţuri derizorii. Nici pieţele nu sunt o soluţie, spun ei, întrucât şi acolo au de-a face cu intermediari, care fixează preţurile.

Producătorii din Vărăști, un bazin legumicol important din județul Giurgiu, se plâng că intermediarii le oferă prețuri derizorii pentru a-și vinde marfa, iar micii producători nu au loc deloc în piețele administrate de primării. Singurul loc de desfacere este Piața Pucheni, un angros din Capitală. Dar chiar și aici, intermediarii încearcă să le cumpere pe mai nimic legumele.

Micii producători spun că dacă nu ar fi ajutorul financiar oferit de stat, nu ar reuși să își acopere nici măcar cheltuielile cu întreținerea culturilor și ar ieși în pierdere. Iar așa-zişii producătorii își fac loc în piețe ușor. De la primărie obțin atestatul de producător și carnetul de comerciant, iar apoi nimeni nu îi mai verifică cât produc pe acea suprafață și cât vând în piață.

Asta în timp ce micii producători, dacă vor să obțină un ajutor financiar de la stat, trebuie să facă dovada înființării culturilor, dar și a vânzării producției.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version