24.3 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăEconomieCea mai PROASTA veste pentru PROPRIETARII de imobile! Ciolos schimba modul de...

Cea mai PROASTA veste pentru PROPRIETARII de imobile! Ciolos schimba modul de impozitare!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ciolacu si cu Ciuca ne-au sorcovit! Scumpiri in lant pentru anul 2024

Alianta de guvernare PSD+PNL, condusa de Marcel Ciolacu si...

Celebru politician roman acuzat ca a plecat la mare cu amanta

Fostul premier Dacian Cioloș transmite, pe contul său de socializare, că...

Parlamentarii au votat pentru cresterea impozitelor cu 50%

Senatul a adoptat, miercuri, creșterea impozitelor pe proprietate cu...

Bugetele locale pot fi suplimentate prin regândirea în principal a impozitului pe proprietate, o analiză care poate fi efectuată în acest sens vizând trecerea la un sistem de impozitare bazat pe valoarea de piață a imobilelor, nu pe baza amplasării lor, este ideea avansată, luni, de premierul Dacian Cioloș într-o întâlnire cu autoritățile locale, la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România.

El a atenționat că, în acest an și anul viitor, autoritățile locale nu vor primi mai mulți bani din bugetul central, astfel că este necesar să își asigure singure surse suplimentare de venituri.

„Trebuie să spunem deschis că, în următorii 2 ani, 2016-2017, nu există perspectiva unor creșteri semnificative ale transferurilor de la bugetul central sau al transferului a noi surse de venit din actualul nomenclator de taxe și impozite. Noul Cod Fiscal oferă o relaxare fiscală care sperăm să aibă un efect benefic atât asupra dezvoltării economice, cât și asupra gradului de colectare a veniturilor bugetare, dar acesta, foarte probabil, nu se va manifesta imediat”, a spus Cioloș.


Citeste si:

Anunt SOC al premierului Ciolos! DISPAR consiliile judetene si SE UNESC JUDETELE!


În acest sens, el a avansat ideea unei  regândiri a sistemului de impozite și taxe locale, mai ales a impozitului pe proprietate: „Poate analizăm trecerea la un sistem de impozitare bazat pe valoarea de piață a imobilelor și nu pe baza amplasării lor”, a spus Cioloș.

La acest moment, taxele pe locuințe sunt calculate în funcție de valoarea impozabilă, mult mai mică decât cea de piață. Impozitarea imobilelor raportat la valoarea de piață ar majora cuantumul impozitului impus populației.

Continuarea pe profit.ro

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version