17.6 C
București
marți, aprilie 30, 2024
AcasăStirea zileiCercetatorii au descoperit cum poate fi tinuta malaria sub control

Cercetatorii au descoperit cum poate fi tinuta malaria sub control

in:

Stiri pe acelasi subiect

Medicamentul revoluționar pentru cancerul pulmonar

Un medicament revoluționar a fost aprobat pentru anumite tipuri...

Primul medicament din lume care stimuleaza cresterea dintilor a fost testat cu succes

Un medicament cu anticorpi care inhiba proteina care suprima...

Fiind intrebat cat de importanta este aceasta descoperire, Jeremy K. Herren, a specificat: „Am demonstrat ca germenul poate face tantarii sa fie „rezistenti la malarie” si ca are un efect „extrem de puternic” in blocarea transmiterii infectiei. Al doilea pas este cresterea nivelului microbului la tantari, partea cea mai dificila. Dar este foarte incurajator sa vedem cat de contagios este acest microb. Capacitatea sa de a se raspandi de la un tantar-mama la urmasii sai este o caracteristica incredibil de puternica. In prezent sunt studiate alte modalitati de raspandire printre tantari, precum eliberarea de spori”.
Echipa de oameni de stiinta studiaza in prezent epidemiologia microbului in populatiile de tantari captivi. Aceasta este a doua etapa a cercetarii, care va continua pana la sfarsitul anului 2021.
„Acest lucru ne va permite sa intelegem rutele si ratele de raspandire. In acel moment am putea proiecta o strategie”, a spus Herren. „Ce este foarte incurajator este faptul ca este vorba despre un microb natural prezent deja in unele populatii de tantari din Africa si, prin urmare, exista un risc mult mai mic asociat cu raspandirea sa fata de introducerea unui agent strain. Cred ca, daca totul va merg bine, am putea avea ceva util intr-un timp relativ scurt”, concluzioneaza cercetatorul.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version