10.4 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăACTUALITATECiolacu e disperat dupa bani: Guvernul isi pune tara in cap cu...

Ciolacu e disperat dupa bani: Guvernul isi pune tara in cap cu ultima decizie!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ciolacu și Ciucă la cuțite! Negociază din nou calendarul alegerilor

Ciolacu și Ciucă au ajuns la aceeași masă după...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Premierul Marcel Ciolacu se pregătește să taie în carne vie, iar nevoia disperată de bani pentru acoperirea deficitului bugetar împinge Guvernul spre măsuri extrem de dure.

Conform surselor guvernamentale, Marcel Ciolacu și specialiștii din Guvern pregătesc, pentru săptămâna viitoare, adoptarea unei OUG care va face o economie considerabilă la bugetul de stat.

Această OUG, una dintre cele mai dure din istoria Guvernului României, va cuprinde 4 puncte principale și are rolul, în principal, de a ”mai tăia din șefime”.

1. Eliminarea celor 200.000 de posturi din sistemul bugetar care nu sunt ocupate. Asta va duce la o economie directă și indirectă a cheltuielilor statului de aproximativ 8-10 miliarde de lei pe an. Prin această măsură vor dispărea foarte mulți șefi, pentru că sunt multe funcții artificial create prin încărcarea schemelor de personal astfel încât unii să poată fi numiți șefi. De asemeenea, se vor face economii la alte tipuri de cheltuieli, pe care le implicau posturile neocupate. Pentru fiecare post neocupat erau prevăzute cheluieli cu bunuri și servicii, autoturisme și mobilier. Pentru fiecare post se cuantifică un necesar de bunuri și servicii aferent ( de la hartie, pix-uri, agrafe la servicii de curățenie sau utilități folosite-apă, lumină etc.) dar și de mobilier și birotică (angajatul are nevoie de birou, computer, dulap etc.)

-2. Instituțiile publice cu rol similar vor fi comasate. Din nou vor dispărea mai mulți șefi, dar și funcți care de multe ori erau dublate.

3. Marcel Ciolacu a cerut schimbarea organigramei în ministere până la finalul anului 2023.

4. Se vor reduce drastic cheltuielile cu bunuri și servicii.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version