20.9 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăACTUALITATECrin Antonescu DENUNTAT la DNA! Vezi cine i-a dat banii SA-SI IA...

Crin Antonescu DENUNTAT la DNA! Vezi cine i-a dat banii SA-SI IA O CASA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

Crin Antonescu și soția sa, dar și alte nume grele din politică fac obiectul unui denunț ajuns la DNA. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu, Alina Petre, acuză că Antonescu a cumpărat de la fiul fostului șef al SRI, un apartament subevaluat. Restul de bani ar fi fost achitați de Florian Walter, patronul Romprest (cercetat de DNA în acest moment în stare de arest – tocmai întors la cerere din Dubai unde fugise de arestare).

”In fapt, in cursul anului 2009, familia Magureanu Maria si Virgil au depus documentatia si a obtinut PUZ-ul in vederea edificarii unui bloc cu o suprafata de circa 3000 metri patrati pe terenul ce il detineau in Bucuresti, str. Zagazului nr. 4, Sector 1. In vederea obtinerii PUZ-ului de la Primaria Municipiului Bucuresti si a autorizatiei de constructie de la Primaria Sectorului 1, Biris Ion Andrei a solicitat suma de 150.000 de Euro pentru a achita spagile cerute de functionari publici din aceste institutii, motivand aceasta valoarea prin faptul ca terenul era incadrat in zona verde V3B – Complexe si Baze Sportive si nu se putea aproba legal construirea acolo a unui imobil de asemenea dimensiuni. Biris Ion Andrei a avansat el aceste sume, iar ulterior aprobarii creditului fraudulos de la BRD Group Societe Generale SA (astfel cum este descris in paragraful ulterior), Magureanu Marian a scos din banca suma de 150.000 Euro folosind acte justificative false si i-a restituit-o lui Biris Ion Andrei. Cei 150.000 de Euro au fost inmanati de catre Magureanu Marian lui Biris Ion Andrei in casa si in prezenta lui Magureanu Maria, subsemnata Magureanu Alina Ioana fiind martor ocular la aceasta operatiune. Nu am cunostinta caror functionari din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti si Primariei Sectorului 1 Bucuresti a platit Biris Ion Andrei aceste sume.


Citește și:

Mugur Isarescu si Crin Antonescu DENUNTATI OFICIAL la DNA intr-un dosar de TRAFIC DE INFLUENTA!


In vederea finantarii constructiei, familia Magureanu Maria si Virgil au contractat un credit de la BRD Group Societe Generale SA in valoare de 2.800.000 Euro. Respectivul credit a fost obtinut prin trafic de influenta la nivelul conducerii Bancii Nationale a Romaniei, prin apelarea la vechea cunostinta a lui Magureanu Virgil, numitul Isarescu Mugur Constantin, in acel moment Guvernator al BNR, subsemnata Magureanu Alina Ioana fiind martor ocular la apelurile telefonice efectuate de catre Magureanu Virgil catre Isarescu Mugur Constantin si in decursul carora s-a discutat explicit despre influentarea functionarilor BRD Group Societe Generale SA in vederea acordarii creditului nominalizat. Isarescu Mugur Constantin a apelat la …………………………………………………………………….. in vederea acordarii creditului respectiv cu derogare de la normele bancare in vigoare. Creditul respectiv a fost aprobat imediat dupa interventia numitului Isarescu Mugur Constantin la conducerea BRD Group Societe Generale SA. Nu avem cunostinta daca pentru interventia respectiva numitul Isarescu Mugur Constantin a fost recompensat in vreun fel de catre Magureanu Virgil, dar avem cunostinta de faptul ca Magureanu Virgil l-a vizitat de mai multe ori pe Isarescu Mugur Constantin in biroul acestuia din Banca Nationala a Romaniei in perioada respectiva.

In cursul anului 2010, in perioada in care imobilul se afla in constructie si nu fusese finalizat, am fost vizitati pe santierul imobilului de mai multe ori de catre Valean Adina-Ioana, europarlamentar, devenita sotia lui Antonescu George-Crin-Laurentiu din septembrie 2009, precum si de catre o arhitecta angajata de aceasta. Motivul vizitelor era achizitionarea unui apartament de lux constituit din doua apartamente ale imobililui mentionat si care urma sa fie finalizat conform dorintelor sotilor Antonescu George-Crin-Laurentiu si Valean Adina-Ioana. In acest sens s-au incheiat in data de 10.12.2010 la BNP Nedelcu Cristian Traian doua antecontracte de vanzare-cumparare intre Magureanu Maria si Valean Adina Ioana. In urma presiunilor exercitate de Dobrescu Dragos si Walter Florian, Magureanu Marian, avand acordul lui Magureanu Maria si Virgil, a decis vanzarea apartamentelor catre Antonescu George-Crin-Laurentiu si Valean Adina-Ioana la o valoare mult sub pretul de piata (valorea fiind diminuata cu circa jumatate), urmand ca diferenta de pret pana la valoarea reala sa fie achitata de Romprest indirect, prin achizitionarea unui apartament in acelasi imobil dar la o valoare supraevaluata, astfel incat sa compenseze pierderea financiara, cumparare ce s-a si realizat ulterior. Doarece familia Antonescu George-Crin-Laurentiu si Valean Adina-Ioana nu puteau justifica legal faptul ca dispuneau de banii necesari achizitionarii apartamentului, chiar si la valoarea diminuata, Magureanu Marian a fost de acord cu efectuarea unei expertize imobiliare de catre un expert agreat al BRD Group Societe Generale SA, in beneficiul si pentru cei doi cumparatori, care sa constituie baza legala pentru acordarea unui imprumut de catre BRD Group Societe Generale SA, astfel incat sumele platite de cei doi cumparatori sa fie corespunzatoare declaratiilor oficiale de avere. Contractul de vanzare-cumparare s-a incheiat astfel in conditii ilegale, prin declarea de date false in fata notarilor, atat la incheierea ipotecii imobiliare cat si la acordarea creditului ipotecar catre familia Antonescu George-Crin-Laurentiu si Valean Adina-Ioana. In urma acestui favor facut celor doi soti, Magureanu Marian, Walter Florian si Dobrescu Dragos i-au solicitat lui Antonescu George-Crin-Laurentiu sa intervina la Primaria Sectorului 1 Bucuresti in vederea asfaltarii strazii Zagazului, viabilizarii terenului prin racordarea la utilitatile publice si prelungirea contractelor de salubrizare incheiate intre Romprest si Primaria Sectorului 1 Bucuresti, precum si majorarea valorii acestora, lucruri care s-au realizat integral”, se arata in denunt, citat de stiripesurse.ro.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version