30 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiCristian Tudor Popescu: ”Florin Cîțu poate fi cel mai important premier din...

Cristian Tudor Popescu: ”Florin Cîțu poate fi cel mai important premier din istoria post-decembristă a României”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...


Cristian Tudor Popescu (CTP) a apreciat la Digi24 că premierul Florin Cîțu „balansează între meseriaș și politică” și că principalul său adversar este propriul partid:

  • „Domnul Cîțu poate fi cel mai important premier din istoria post-decembristă a României (…) Domnul Cîțu, spre deosebire de destui premieri ai României, are o meserie pe care o stăpânește. Dl. Cîțu este finanțist și stăpânește această meserie. Problema cu funcția de premier este că trebuie să fii și politician. Și dl. Cîțu încearcă să fie și politician în vreme ce ne spune cum trebuie restructurată economia României. Și de aici – l-am văzut și aseară, îl vedem și acum – cum încearcă să dea dovadă de talent în amețirea peștelui din lansetă. Adică e întrebat de eliminarea sporurilor în mod clar, de ce ați putut să dați ordonanță de urgență pentru vouchere și pentru ce-ați mai dat, le-ați blocat, de ce nu dați și pentru sporuri? Și ce răspunde premierul? Aici nu e vorba de eliminare, e vorba de o reașezare
  • Sigur, sunt sporuri de diverse categorii. Unele sunt corecte și trebuie menținute, categoric, pentru oameni care într-adevăr lucrează în condiții foarte dificile. I-ați văzut pe mineri cum vorbeau? Știți de ce vorbesc așa? De ce au vocea aceea gâjâită? Pentru că au silicoză. În mină, faci silicoză pe la 40 de ani. Plămânii încep să se întărească și la un moment dat ajung să nu te mai poată ajuta să respiri. Da, unor oameni care muncesc în asemenea condiții sigur că e logic să le dai un spor. Însă celelalte sporuri, nedrepte, nu au legătură cu legea salarizării. În legea salarizării probabil vor fi introduse acele sporuri care sunt corecte. Și ele vor fi introduse în salarii, cum e și normal. Dar celelalte trebuie desființate!
  • În clipa în care dl. Orban l-a uns pe dl. Cîțu premier, după ce au vorbit toți liderii coaliției, a spus așa: Și acum, domnul premier! Și domnul Cîțu era undeva acolo, ca un șoricel, și a zâmbit. A zâmbit amar atunci dl. Cîțu. Iar eu am spus: Domnule, pare că dl. Cîțu o să fie orice, dar nu premier. Ei, uite că nu e așa! Dl. Cîțu mă contrazice acum, prin două declarații: 1. că ar putea candida la președinția PNL; 2. deciziile care trebuie ascultate de către public sunt ale premierului, nu ale unui ministru sau altul sau ale unui președinte al Camerei Deputaților
  • Principala problemă a dlui Cîțu este cu propriul său partid în clipa de față, nu este cu UDMR sau cu USR. Frânele cele mai puternice în materie de restructurare reală a economiei sunt în PNL. Deci, eu sper să se țină de ce a spus și spuneam că dacă face asta, poate fi cel mai important premier din istoria postdecembristă a României”
YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version