22 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăACTUALITATECu banii obtinuti din padurile TAIATE in Romania, un austriac si-a CUMPARAT...

Cu banii obtinuti din padurile TAIATE in Romania, un austriac si-a CUMPARAT un palat imens in Viena!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Dezamăgire natională! România are șanse scăzute să se mai califice la Campionatul European

Belraus-România a fost o partidă dezamăgitoare, mai ales pentru...
Proprietarul companiei producătoare de cherestea Schweighofer, Gerald Schweighofer, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Austria, a cumpărat palatul Herberstein din Viena, suma tranzacţiei fiind însă secretă, scrie ziarul austriac de business Wirtschaftsblatt, relateaza zf.ro.
În 2008, fostul proprietar al palatului, Raiffeisen Bank, a vândut clădirea cu peste 35 mil euro, potrivit aceleiaşi surse.
a2
a1
Palais Herberstein (Michaelerplatz 2), construit între anii 1896 şi 1897, este un palat baroc înălţat în locul vechiului Palais Dietrichstein-Herberstein, care a încercat să se adapteze la stilul aripii Michaelertrakt.
A fost facut în locul unei alte clădiri, Palatul Dietrichstein, celebru pentru Cafeneaua Griensteidl.

În 2002, Holzindustrie Schweighofer construia prima fabrică de cherestea în Sebeş.

A urmat apoi, în 2007, fabrica de cherestea din Rădăuţi, iar doi ani mai târziu Schweighofer cumpără unitatea de producere a panourilor încleiate din Siret şi în 2010 fabrica de panele din Comăneşti. În top 100 Cele mai valoroase companii din 2013, Holzindustrie ocupă poziţia 26 având o valoare de 507 mil. euro.

În 2015 a deschis o nouă fabrică de cherestea în România, a cărei construcţie a început în decembrie 2013. Unitatea are o suprafaţă de 70 de hectare şi o capacitate de debitare anuală de 800.000 metri cubi de lemn rotund, provenit din păduri din România şi din alte ţări, precum Polonia, Ungaria, Austria, Croaţia şi Slovenia.
Fabricile procesatorului austriac de cherestea au fost amendate cu 3 milioane lei în zece ani, printre neregulile descoperite în urma controalelor numărându-se neoperarea de date în sistemul IT de urmărire a materialelor lemnoase şi neconcordanţe de volume.

Legat de planurile pentru 2016, reprezentantul Holzindustrie Schweighofer spune că va urma o etapă de consolidare şi că doreşte păstrarea locurilor de muncă. Totalul investiţiilor efectuate până acum în România este de aproape 800 milioane euro.

Holzindustrie Schweighofer deţine fabrici de cherestea la Sebeş, Rădăuţi şi Reci (Covasna), operând şi o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv, la Siret, şi una de panel, la Comăneşti. Anul trecut, Holzindustrie Schweighofer a avut o cifră de afaceri de 2 miliarde lei şi un profit net de 294,24 milioane lei.

“Schweighofer este unul dintre cei mai mari procesatori de lemn din Europa şi, din păcate, printre cei care încurajează puternic defrișările ilegale din România”, a acuzat directorul executiv al EIA, Alexander von Bismarck. În urma dezvăluirilor, autoritățile române au efectuat mai multe verificări la fabricile Holzindustrie Schweinghofer.

În iulie, Ministerul Mediului a anunţat că a sesizat Parchetul instanţei supreme în urma unui control la Holzindustrie Schweighofer, după ce a constatat nereguli printre care şi suspiciuni privind existenţa mai multor operatori economici care au furnizat lemn provenit din tăieri ilegale

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version