16.5 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăDivertismentVideoclipul zileiCum poti castiga de 14 ori la loterie. Logica simpla a unui...

Cum poti castiga de 14 ori la loterie. Logica simpla a unui matematician roman

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un matematician roman a castigat la loterie de 14 ori in anii ’90 cu un exercitiu simplu de logica prin care a cumparat toate variantele posibile puse in joc.

Stefan Mandel, un economist romano-australian, nu este doar un jucator norocos, ci un om care a folosit un sistem matematic simplu, dar eficient, pentru a invinge sansele. Barbatul isi incercase deja metoda in Romania, dar a folosit banii castigati pentru a se muta mai intai in Europa, Israel si apoi in Australia.

Toate biletele costau mai putin decat premiul

Strategia se baza pe un principiu matematic fundamental: daca cumperi suficiente bilete pentru a acoperi toate combinatiile posibile la o loterie, esti aproape sigur ca vei castiga. Metoda a fost publicata de independent.co.uk.

Mandel a observat ca, la unele loterii, premiul cel mare era de peste trei ori mai mare decat costul de cumparare a tuturor combinatiilor posibile. Asadar, daca puteai cumpara toate combinatiile, erai aproape sigur ca vei obtine un randament al investitiei tale. Problema nu mai era matematica, ci logistica: cum sa cumperi milioane de combinatii diferite.

Economistul a creat algoritmi pentru a genera si tipari biletele, lucru pe care unele loterii il permiteau la acea vreme. Cu o gramada uriasa de bilete pregatite, echipa sa a asteptat ca jackpotul sa atinga o cifra suficient de mare si apoi a cumparat biletele din magazine. In ciuda dificultatilor logistice, metoda a functionat.

Mandel si echipa sa au castigat la 14 loterii diferite, acumuland milioane de lire sterline in premii pentru ei si pentru investitorii lor. In ciuda investigatiilor FBI si CIA, nu s-a gasit nicio neregula in actiunile sale.

In cele din urma, matematicianul s-a retras intr-o casa pe plaja din insulele tropicale Vanuatu, dovedind ca, uneori, o abordare stiintifica si metodica poate intr-adevar sa invinga sistemul. Desi schema sa era legala la vremea respectiva, noile legi din SUA si Australia fac imposibila schema lui Mandel in prezent.

Nu mai puteti cumpara bilete de loterie in vrac si nu mai puteti imprima biletele acasa – doua parti esentiale ale formulei lui Mandel.

Calculati numarul total de combinatii posibile.

Pentru o loterie care va cere sa alegeti sase numere de la 1 la 40, asta inseamna 3.838.380 de combinatii. Gaseste loteriile la care jackpotul este de trei ori sau mai mare decat numarul de combinatii posibile.

Strangeti suficienti bani pentru a plati pentru fiecare combinatie. Mandel a rotunjit 2.524 de investitori pentru incercarea sa de a castiga la loteria din Virginia. Tipariti milioane de bilete cu fiecare combinatie. Acest lucru obisnuia sa fie legal. Acum ar trebui sa cumparati biletele direct din magazin. Sa livreze biletele la dealerii de loterie autorizati.
Castigati banii. Si nu uitati sa va platiti investitorii.

sursa: Rador Radio Romania

Stefan Mandel
YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version