29 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATEDan Puric POZEAZA in cel mai mare PATRIOT si la 17 ani...

Dan Puric POZEAZA in cel mai mare PATRIOT si la 17 ani era TURNATOR la Securitate!

in:

Stiri pe acelasi subiect

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Zelenski in Romania! Cu cine se intalneste si ce vrea de fapt?

Presedintele Ucrainei Volodimir Zelenski va participa astazi la mai...

Cand nu era pe scena soprana Angela Gheorghiu canta la Securitate

Soprana Angela Gheorghiu, una dintre cele mai apreciate voci ale...

Sâmbătă seara, Dan Puric a fost prezent în studioul de la Realitatea TV, dar și în cel de la Antena 3, iar acest tur de forţă i-a atras mai multe critici acide. Dezbaterea a devenit repede virală pe reţelele de socializare, generând mii de comentarii din partea unor simpli cititori sau telespectatori, dar şi opinii destul de acide din partea unor lideri de opinie.

Mulţi jurnalişti au taxat şi ei, pe reţele sociale, naţionalismul mistico-religios expus de Puric în interviurile de Crăciun. Unele publicaţii au reluat şi informaţiile privind trecutul de informator al Securităţii pe care Dan Puric nu îl neagă, dar îl explică.

Dan Puric a vorbit despre legătura sa cu Securitatea în 2010, într-o emisiune televizată în care Robert Turcescu era moderator, scrie evz.ro.

“Max Reinhardt a avut o expresie extraordinară: „artistul îşi ia rucsacul copilăriei în spate şi porneşte la drum”. Diferenţa dintre mine şi colegul meu de la Royal Shakespeare Company este una ontologică. În sensul că el n-a fost utecist, n-a fost membru de partid şi nu i s-a propus să fie informator. Eu când eram prin liceu a venit unul la mine, a zis să semnez o hârtie din aia cum că ajut statul. Nu ştiam ce presupune şi am semnat-o. Pesemne că pe la CNSAS, pe la securiştii ăştia, există şi asta – că Dan Puric a fost securist… M-au şi turnat. Pentru că eu, la 17 ani, îl imitam pe Ceauşescu. Strângeam două clase într-una şi dădeam decoraţii. Ei bine, colegul meu de la Royal Shakespeare Company sau de la Comedia Franceză nu a cunoscut lucrurile astea.

Eu când aveam 17 ani a venit ăla să-i scriu acolo şi eu am semnat acolo că nici nu ştiam ce semnez, dar în clipa în care mi-a cerut să-mi vând colegii „cine face politică?” am spus: „Dan Puric”, pentru că imitam pe Ceauşescu. Şi ăla a plecat. M-au apărat îngerii, dar pesemne că pe la CNSAS…. Problema este alta, vezi cum încercau să te toace”, spune Puric în 2010, conform realitatea.net.

Potrivit adeverinţei emise de CNSAS în 2012, Dan Puric a fost recrutat de Securitate în martie 1976, pe vremea când avea doar 17 ani „în scopul supravegherii informative a elevilor din cadrul Liceului de arte plastice N.Tonitza” adică să-și toarne colegii de liceu. Puric a semnat angajamentul şi a primit numele de cod „Cristian”, scrie curentul.info.

clipboard03_25

„În ziua de 9 martie a.c. a fost contactat în vederea cunoaşterii personale numitul Puric Dan, elev în anul II la Liceul de arte plastice „N.Tonitza”. Din discuţiile purtate cu această ocazie a rezultat că este un tânăr sociabil, modest, comunicativ. A lăsat impresia unei persoane serioase, inteligente, cu o bogată cultură generală. Analizând activitatea şcolară, relaţiile cu colegii, a rezultat că este un nemulţumit de atitudinea delăsătoare a unora care învaţă slab, chiulesc de la ore, au alte preocupări. Se află în relaţii apropiate cu majoritatea colegilor cu care participă la diverse activităţi. Din cele discutate a rezultat că sus-numitul dispune de posibilităţi şi calităţi informative necesare într-o viitoare muncă informativă”, se scrie în dosarul de Securitate al lui Puric, citat de obiectiv.info.

CITEȘTE AICI CONTINJUAREA ARTICOLULUI.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version