12.4 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăEconomieDe la 1 iulie gazele se scumpesc cu 8% pentru consumatorii casnici...

De la 1 iulie gazele se scumpesc cu 8% pentru consumatorii casnici si cu 3% pentru cei noncasnici!

in:

Stiri pe acelasi subiect

De la 1 iulie gazele se scumpesc cu 8% pentru consumatorii casnici si cu 3% pentru cei noncasnici, potrivit Comitetului de Reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).

Majorarea este prevazuta in Ordinul nr. 46 /2013 privind aprobarea preturilor pentru furnizarea reglementata a gazelor naturale, aprobat vineri.

Potrivit ANRE, datorita evolutiilor favorabile ale pretului de import si a necesarului de import pentru acoperirea consumului, cresterea pretului final pentru consumatorii noncasnici este mai mica decat cea prevazuta in calendarul de eliminare treptata a preturilor reglementate de 5%.

‘Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei in conditiile respectarii Calendarului de eliminare treptata a preturilor pentru furnizarea reglementata a gazelor naturale, calendar agreat cu organismele internationale si aprobat de Guvernul Romaniei, prin masurile luate, estimeaza pentru anul 2013 o crestere a pretului final pentru consumatori mai mica decat cea prevazuta in calendar’, se precizeaza in comunicatul institutiei.

Sursa: agerpres.ro

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version