13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăSocialSanatateDecizie de ultima ora a McDonald’s legata de puii cu antibiotice pe...

Decizie de ultima ora a McDonald’s legata de puii cu antibiotice pe care ii serveste in Romania!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Lanțul de restaurante McDonald’s a luat o decizie radicală, în ceea ce privește puii pe care îi servește clienților. Printre țările vizate se află și România.

McDonald’s va reducem în următorii ani, utilizarea antibioticelor în cazul puilor pe care îi serveşte în toată lumea, la scurt timp după ce a adoptat deja măsuri similare în Statele Unite ale Americii, informează joi AFP.

„Începând din 2018, vom începe să punem în aplicare o nouă politică privind utilizarea antibioticelor în cazul puilor de crescătorie de pe toate pieţele din lume”, a anunţat compania, într-un comunicat publicat marţi.

Din 2016, McDonald’s nu mai serveşte pui de găină trataţi cu antibiotice în restaurantele sale din Statele Unite. Planul anunţat de grupul american de restaurante la nivel mondial este însă mai puţin ambiţios decât cel aplicat în SUA, deoarece se referă numai la antibioticele considerate critice de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru sănătatea umană, informează capital.ro.

McDonald’s nu va mai servi pui de găină expuşi la astfel de antibiotice începând din 2018 în Brazilia, Canada, Japonia şi Coreea de Sud, iar de la sfârşitul anului 2019 în Europa – așadar, și România -, Rusia şi Australia. Mai mult,  de la începutul anului 2027, măsura se va aplica şi în China.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version