25.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăSocialSanatateDescoperire de ultima ora de medicilor! Ce patesc barbatii care tin telefonul...

Descoperire de ultima ora de medicilor! Ce patesc barbatii care tin telefonul mobil in buzunarul de la pantaloni?!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un obicei obişnuit din zilele noastre pare să afecteaze potenţa bărbaţilor. Radiaţiile telefoanelor mobile păstrate în buzunarul pantalonilor afectează fertilitatea acestora. Această afirmaţien se pare că este, însă, eronată.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, bărbaţii care lucrau în zona radarului au suferit de sterilitate temporară datorită undelor radar. Hermann Muller este un genetician care a câştigat premiul Nobel pentru dovedirea faptului că razele X pot provoca sterilitatea şi mutaţiile genetice. Muller nu a putut descoperi nicio doză de radiaţii care produc sterilitatea sau modificările genetice, concluzionând că undele radio nu prezintă aceiaşi ameninţare pentru fertilitate precum razele X.

Razele X şi undele radio sunt diferite datorită lungimilor de unde. Radiaţiile electromagnetice călătoresc prin spaţiu sub forma undelor de energie. Lungimea de undă specifică a radiaţiilor este cea care determină efectele biologice şi fizice.

Razele X sunt capabile să distrugă celulele din ţesut în mod precis deoarce lungimea de undă a acestora este extrem de scurtă. Însă razele X şi alte unde trebuie să fie extrem de puternice pentru a produce sterilitatea.

Acum, cercetătorii au arătat că razele X sunt cele care afectează sterilitatea bărbaţilor, şi nu undele radio emise de telefoanele mobile. Radiaţiile electromagnetice pot provoca sterilitatea bărbaţilor temporar sau permanent.

Sursa: descopera.ro

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version