27.8 C
București
luni, iulie 8, 2024
AcasăACTUALITATEDezvaluiri despre cum se fraudeaza rezultatele votului! Studiu de caz!

Dezvaluiri despre cum se fraudeaza rezultatele votului! Studiu de caz!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Legea electorala e imposibil de respectat de catre presedintii sectiilor de votare, asa ca este „extrem de usor sa fraudezi” alegerile in timpul numararii buletinelor de vot, dezvaluie un delegat al USB la alegerile de duminica.

Stupefiat de faptul ca solicitarea depusa de Nicusor Dan si Clotilde Armand privind renumararea voturilor la mai multe sectii din Sectorul 1 a fost respinsa de Biroul Electoral de Sector, Sergiu Dirnu povesteste pe Facebook ce a vazut in timpul celor 8 ore petrecute in timpul noptii de duminica spre luni.
Sergiu a participat la numararea voturilor la sectia 1228 din Calea Giulesti nr. 54, unde el a fost delegat.

” (…) Presedintele sectiei de votare nu respecta legea. E drept, pentru ca legea e exagerata – spune ca fiecare buletin de vot se deschide si se arata tuturor celor din sectie. Nu este timp pentru asa ceva! Ar dura o vesnicie. In realitate, cutiile de carton in care s-au colectat buletinele de vot au fost rasturnate pe jos, apoi membrii sectiei strangeau buletinele in brate, le puneau pe mese si se apucau sa le imparta ‘pe caprarii’.

M-am straduit sa urmaresc cu maxima atentie corectitudinea procesului, dar imi era imposibil, chiar daca acolo au fost numai 355 de voturi exprimate”, a relatat acesta.

Un alt semn de intrebare este legat si de felul in care s-a facut repartizarea voturilor pe partide, spune Sergiu, iar din relatarea sa reiese clar ca procedura practica, folosita in teren, poate avantaja un partid care are oameni cu experienta in sectiile de votare.

„Membrii sectiei de votare erau obositi si dezinteresati, principala lor grija era sa plece acasa cat mai repede. Doamna de la PSD mi-a atras atentia, era foarte energica, mereu strangea voturile PSD-ului si le punea gramada. Am solicitat presedintelui sectiei ca altcineva sa numere voturile PSD, nu taman reprezentanta acelui partid.

Zis si facut, iar nu mica mi-a fost mirarea cand la o numaratoare secundara s-a descoperit ca in stiva de voturi PSD erau cel putin 7 buletine de vot care n-aveau ce cauta acolo, stampila era pusa pe alt candidat”, a dezvaluit delegatul USB.

Mai mult, Sergiu sustine ca asa cum se numara acum voturile in noaptea de dupa alegeri, „mereu vor fi greseli, voluntare sau involuntare”, asa ca orice sesizare de renumarare a voturilor e binevenita.

Este extrem de usor sa fraudezi, este extrem de simplu sa muti buletine dintr-o parte in alta. In sectia 1228 s-a stat pana la ora 5 dimineata, pentru ca nu iesea la numar un buletin de vot. Disparuse. Nimeni nu stia ce e cu el. Am propus renumararea tuturor celor 4 loturi de voturi si acest lucru s-a facut de doua ori, in speranta ca acel buletin disparut ar fi ascuns din greseala printre celelalte.

Chiar si dupa doua renumarari, am mai descoperit greseli! 5 voturi ale independentului Stefan Florescu se aflau in stiva de voturi a candidatului ALDE„, povesteste delegatul USB.

Sergiu Dirnu recunoaste ca, desi s-a straduit sa urmareasca voturile obtinute de formatiunea sa, nu a putut sa vada toate buletinele, asa ca e posibil sa mai existe in continuare erori, „indiferent ca au fost cauzate de oboseala membrilor sectiei sau de reavointa”, adauga el.

„Tocmai pentru ca am vazut cum se deruleaza numaratoarea voturilor intr-o sectie, sunt revoltat ca solicitarea USB a fost respinsa. Daca intr-o sectie mica, fara miza, cum ar spune unii, s-au facut asemenea greseli, pot doar sa imi imaginez ce s-a intamplat in sectii in care s-a transat castigatorul unui sector!

Sunt sigur ca USB, Nicusor si Clotilde vor face toate demersurile posibile impotriva Biroului Electoral din Sectorul 1. Voturile trebuie renumarate, nu exista niciun argument logic si de bun-simt care sa duca la respingerea contestatiei”, a mai comentat tanarul delegat al USB.

Intr-adevar, dupa ce Biroul Electoral de Sector a anuntat, marti seara, ca solicitarea USB este nefondata si voturile nu vor fi renumarate, Nicusor Dan si Clotilde Armand au anuntat ca vor contesta decizia la Biroul Electoral Central.

Exit-poll-urile o dadeau, duminica seara, drept castigatoare pe Clotilde Armand (USB), insa dupa numaratoare s-a anuntat ca viitorul primar al Sectorului 1 va fi Dan Tudorache, de la PSD.

Nicusor Dan si Clotilde Armand vor sustine miercuri, la ora 15:00, o conferinta de presa comuna.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version