30.3 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăDosarDispar codurile postale: Cu ce gaselnita vine Posta Romana

Dispar codurile postale: Cu ce gaselnita vine Posta Romana

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Poșta Română pregătește o adevărată revoluție a codurilor poștale, iar cele clasice, pe criteriul geografic, vor fi înlocuite de coduri poștale unice digitalizate.

Anunțul a fost făcut de Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, într-un interviu la Radio România Actualități.

”Noi lucrăm la un cod poștal pe persoană. Dacă până acum codurile poştale sunt împărțite geografic, pe localități, sau străzi, sau cartiere, credem că e momentul în care să facem un pas digital important și să ne asigurăm că fiecare persoană are propriul cod poștal şi indiferent unde se găseşte persoana respectivă poştaşul să îl găsească şi să îi ducă coletul, dacă optează pentru genul ăsta de livrare”, a spus Viorel Ștefan.

El a mai spus că Poșta Română va crea o ”rețea de cutii poștale digitale care să permită oamenilor să beneficieze de ridicarea produselor fără să mai depindă de programul poștei sau de programul poștașilor”.

Deși le-a numit cutii poștale digitale, șeful Poștei a anunțat că firma de stat e în procedură de achiziționare a 3.000 de cutii poștale și 75 ghișee poștale.

Poșta Română este deținută de statul român, prin Ministerul Comunicațiilor, și este una dintre cele mai ineficiente companii din țară.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version