10.4 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăACTUALITATEJustitieDNA cere aviz pentru arestarea lui Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam! Cei...

DNA cere aviz pentru arestarea lui Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam! Cei doi sunt incriminati in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

Directia Nationala Anticoruptie cere pentru arestarea preventiva a deputatilor Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam. Cei doi sunt incriminati in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri. 

Directia_nationala_anticoruptie

Procurorul sef al DNA a transmis procurorului general al Romaniei cererea si referatul intocmit de procurorii anticoruptie, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, in dosarul privind suspiciuni de coruptie legate de atribuirea unor mari suprafete de teren forestier.

Viorel Hrebenciuc este suspectat de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

DEPUTATI - PARLAMENT - PRELUARE MANDAT

Ioan Adam de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta. Cei doi sunt urmariti penal, iar actiunea penala in cazul lor a fost pusa in miscare.

ioan adam

Din probele administrate rezulta suspiciunea rezonabila ca Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam au savarsit o infractiune de coruptie, iar privarea lor de libertate este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal, sustin procurorii.

„In acest sens, trebuie avuta in vedere modalitatea savarsirii faptelor si rezonanta acestora, precum si urmarea produsa, privita atat din perspectiva valorii prejudiciului, cat si prin limitarea severa a fondului forestier aflat in administrarea statului, astfel incat luarea masurii preventive este necesara pentru a elimina temerea ca organele judiciare nu reactioneaza eficient impotriva unor persoane invinuite de savarsirea unor infractiuni de o gravitate deosebita. Cercetarea unor asemenea persoane in stare de libertate ar putea incuraja si alte persoane sa comita infractiuni, avand in vedere pozitia inculpatilor si natura faptelor de care sunt acuzati”, a aratat DNA, intr-un comunicat de presa.

Sursa: Mediafax

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version