12.4 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăSocialSanatateDoctorul Streinu - Cercel anunță că bărbatul infectat cu coronavirus nu primește...

Doctorul Streinu – Cercel anunță că bărbatul infectat cu coronavirus nu primește niciun tratament si nu are niciun simptom

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara...

A fost panică degeaba în România. Bărbatul din Gorj confirmat cu COVID – 19 este „sănătos”, dar este purtător al virusului şi nu primeşte tratament, iar după ce două teste consecutive vor fi negative, el va fi trimis la domiciliu, a declarat medicul Adrian Streinu Cercel.

„Persoana este ok, este bine, avem de a face cu un purtător de coronavirus. Când vom avea două teste negative consecutive, va fi lăsat la domiciliu. În momentul de faţă e sănătos, dar e purtător de acest virus” a spus profesorul doctor Adrian Streinu Cercel.

Acesta a precizat că pacientul, care a fost adus în această dimineaţă la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, este sănătos, nu primeşte niciun tratament, însă este ţinut sub supraveghere.

Conform lui Adrian Streinu Cercel, coronavirusul se află pe Terra înainte de apariţia omului însă „din când în când” suferă mutaţii şi se reactivează.

„Avem în momentul de faţă şi medicaţie pe care am împrumutat-o de la programul de HIV (…) şi speranţa unor alte medicamente care vor veni cât de curând”, a precizat Streinu – Cercel.

Medicul a reamintit măsurile de prevenţie cum ar fi spălatul cât mai des pe mâini, strănutatul în batistă, evitarea de a duce mâna la faţă pentru că exist riscul de contaminare de pe suprafeţe.

Întrebat cu câte persoane a intrat în contact pacientul, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a răspuns: „cu destule”.

„Ţinând cont că s-a întâlnit de a doua zi cu italianul, de a doua zi până în ziua de ieri… socotiţi şi dumneavoastră” a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru.

Adrian Streinu Cercel a precizat că pacientul, un bărbat de 25 de ani, nu lucrează într-un restaurant, aşa cum s-a spus iniţial, ci într-o hală cu metale. Italianul a mers la şeful bărbatului în hală şi aşa s-ar fi infectat.

El a precizat că cetăţeanul italian care l-ar fi infectat pe român nu prezenta simptome de boală în perioada în care s-a aflat în România.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version