30.3 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăStirea zileiElevii romani se intorc cu sase medalii de aur de la Olimpiada...

Elevii romani se intorc cu sase medalii de aur de la Olimpiada Balcanică de Matematică. Profesor: Performanță excepțională pentru cele mai grele subiecte din ultimii 4-5 ani

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Lotul de elevi olimpici români au obținut trei medalii de aur, două de argint și una de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (JBMO) 2023, ținută la Tirana, capitala Albaniei, după cum confirmă pentru Edupedu.ro profesorul Marius Perianu, coordonatorul lotului de olimpici juniori. Elevii sunt de gimnaziu, de clasa a VIII-a, specific concursului.

În clasamentul neoficial pe națiuni, România a ocupat locul al doilea cu 156 de puncte. Echipa României va reveni în țară miercuri, 28 iunie, anunță Societatea de Științe Matematice din România (SSMR) într-un comunicat obținut de Edupedu.ro.

La JBMO participă echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, România, Serbia și Turcia – țări membre oficiale ale competiției, precum și echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Albania (echipa B), Croația, Franța, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Turkmenistan – țări invitate, conform sursei citate.

Marius Perianu, profesor de matematică la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina, leader al lotului olimpic de juniori, a declarat pentru Edupedu.ro că: „Am avut o comportare excepțională. Subiectele din anul acest au fost cele mai dificile, cred, din ultimii 4-5 ani. Și nu doar că au fost doar dificile, ci au fost și cronofage, pentru care a fost nevoie de soluții elaborate, a căror redactare, spargere și prezentare estetică cereau destul de mult timp. Dificile au fost și pentru celelalte țări, iar atunci diferența s-a făcut la detalii”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version