8.3 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăDivertismentComentariul zilei„Fara penali, fara conflicte de interese si profesionisti” - Premierul Citu anunta...

„Fara penali, fara conflicte de interese si profesionisti” – Premierul Citu anunta o reforma fara precedent in Romania

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Premierul Florin Citu a declarat ca la numirea secretarilor de stat si a presedintilor de agentii guvernamentale va tine cont de mai multe criterii de moralitate si competenta, respectiv „fara penali in functii publice, fara conflicte de interese si profesionisti”, astfel incat cel numit sa fie „omul potrivit la locul potrivit”.

„Nu se schimba foarte mult de anul trecut, prioritatile raman aceleasi, investitiile, investitiile sunt prioritare. Bineinteles, in continuare avem cheltuielile pentru Sanatate pe care trebuie sa le facem in contexul acestei pandemii, dar este momentul sa incepem sa facem si reforma. (…) M-am uitat peste costuri, peste modul in care sunt banii administrati in administratia publica, trebuie sa facem un sistem public eficient si profesional, nu mai putem sa mergem inainte astfel. Si aici va porni, si vreau sa fie foarte clar, pornim de la Guvern, de la oamenii pe care-i numim in Guvern.

Si va spun clar si ferm, secretarii de stat, presedintii de agentii, e adevarat, sunt numiri pe care le facem acum si sunt numiri politice, dar in acelasi timp va trebui sa fie omul potrivit la locul potrivit, fara penali in functii publice, fara conflicte de interese si profesionisti. Sunt trei criterii de la care nu abdic atunci cand vor fi numiti acesti oameni”, a declarat Florin Citu, marti, la Europa FM, intrebat pe ce se va baza filozofia privind alcatuirea bugetului pe anul 2021.

Premierul a afirmat ca este un Guvern pe care il gireaza si, in aceste conditii, va trebui sa fie „populat de profesionisti”.

„Este o declaratie ferma si un lucru de la care nu dau inapoi. (…) Profesionalism, pentru ca vreau acest lucru de la toata administratia publica si daca vreau de la toata administratia publica, pornim cu Guvernul”, a completat Citu.

Seful Executivului a subliniat, in context, ca resursele care vor fi alocate catre companiile de stat, in special cele care au inregistrat pierderi, vor fi conditionate de un plan de reforma.

„Trebuie sa vedem un plan prin care aceste companii pot sa arate profit, pentru ca daca nu arata profit, nu prea vad de ce am baga bani in aceste companii la nesfarsit. (…) Astept solutii de la ministrii de resort, care trebuie sa vina cu plan de reforma. Si, al treilea lucru pe care l-am cerut, o prioritizare a investitiilor. (…) Nu are sens sa incepem 1.000 de proiecte si sa nu facem niciunul, trebuie sa prioritizam si sa incepem proiecte pe care sa le si terminam, trebuie sa alocam resurse acolo unde avem cea mai mare probabilitate de a face un proiect, un proiect important pentru Romania”, a afirmat Citu.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version