20.9 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăSocialAngajariFirmele straine incep sa se INCHIDA una cate una. Coronavirusul lasa mii...

Firmele straine incep sa se INCHIDA una cate una. Coronavirusul lasa mii de romani fara slujba

in:

Stiri pe acelasi subiect

Efectele economie ale coronavirusului par mult mai grave decat cele clinice, deocamdata.

Inspectoratul teritorial de Muncă (ITM) Timiş a fost anunţat, joi, de reprezentanţii a două firme din judeţ, cu capital străin, că şi-au închis activitatea şi au disponibilizat toţi salariaţii, iar Nis Petrol va lucra cu angajaţii în ture de câte 15 zile pe lună fiecare, ca urmare a crizei provocate de coronavirus.

Şeful ITM Timiş, Pavel Kasai, a declarat joi, pentru AGERPRES, că notificările privind măsurile luate de întreprinderile mici şi mijlocii sau de marile companii în legătură cu activitatea desfăşurată abia de acum încep să sosească.

„Este vorba despre două firme străine care au disponibilizat toţi angajaţii, una olandeză cu 159 de angajaţi şi o firmă italiană cu 40 de angajaţi. Şi-au închis activitatea şi au concediat toţi angajaţii. La Nokia, din cei 2.489 de angajaţi, 85% au intrat în telemuncă. Şi firma Nis Petrol ne-a anunţat că lucrează 15 zile cu o parte din angajaţi şi 15 zile cu ceilalţi”, a explicat Pavel Kasai.

Compania care are cei mai mulţi angajaţi din Timişoara, Continental Automotive, a fost notificată de ITM Timiş cu privire la măsurile pe care le va lua în privinţa activităţii şi a angajaţilor, dar încă nu a trimis nicio decizie scrisă.

„Cei de la Continental Automotive (care are în jur de 10.000 de angajaţi – n.r.) au sunat, dar oficial nu au trimis nimic, însă vor să reducă activitatea. Noi am trimis notificarea, suntem în discuţii, dar încă nu a venit nimic oficial de la ei”, a mai precizat Pavel Kasai.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version