10.4 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATEFostul polițist Cristian Cioacă, condamnat în 2014 pentru uciderea soției sale, Elodia...

Fostul polițist Cristian Cioacă, condamnat în 2014 pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu, a fost eliberat din închisoare

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Îmbrăcat lejer și purtând pe cap o șapcă cu „POLICE”, Cristian Cioacă a părăsit sediul închisorii, în jurul orei 16:45, cu două bagaje după el și câteva sacoși de rafie. 

Fostul polițist a fost întâmpinat de presă la ieșirea din detenție.

„Vă mulțumesc pentru interesul acordat, dar nu îl merit”, a spus Cioacă, care după a continuat cu un citat în engleză.

„Este prima zi din restul vieții mele. Plecând de aici vă imaginați că voi trăi”, a mai spus Cioacă.

ntrebat dacă vrea să plece din țară, acum că este un om liber, Cioacă a spus că nu știe.

„Dacă v-ați pune un pic în locul meu…Nu aveți cum să știți”, a declarat acesta.

La ieșirea din penitenciar Cioacă a fost așteptat de cumnatul său.

„Îmi doresc ca familia mea să aibă o viață normală. Să îi feresc. Pentru mine viața nu a fost normală”, a spus el.

Fostul polițist Cristian Cioacă, condamnat pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu, a ieșit din închisoare cu cinci ani mai devreme decât prevedea pedeapsa inițială.

Tribunalul Argeș a hotărât să-l elibereze condiționat, după 10 ani și 8 luni petrecuți după gratii. Cristian Cioacă a ieșit pe poarta penitenciarului Mioveni extrem de bucuros.

A fost așteptat la poarta închisorii de soțul surorii lui, care l-a preluat cu o dubă. Deși avocata sa a susținut în fața instanței că fostul polițist are pregătit un loc de muncă, el a anunțat că nu știe ce va face în perioada următoare, vrea pur și simplu să traiască.

Acest moment vine după ce, în ultimele luni, Cioacă a cerut insistent să fie pus în libertate, argumentând cu faptul că a avut un comportament bun în detenție. Magistrații l-au refuzat de mai multe ori, până azi.

El a fost condamnat în 2014 la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea soției lui Elodia Ghinescu.

Trupul femeii, avocat de profesie, nu a fost găsit niciodată, iar procesul pentru lovituri cauzatoare de moarte a durat șapte ani.

Eliberat condiționat
Judecătorii de la Tribunalul Argeș au admis, marți, contestația fostului polițist, astfel că acesta va fi eliberat condiționat.

El a contestat ultima decizie a magistraților de la Judecătoria Pitești prin care i s-a refuzat liberarea condiționată.

Potrivit Agerpres, decizia este definitivă.

”În temeiul art.425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a) C.pr.pen., rap. la art.587 C.pr.pen.: Admite contestaţia formulată de contestatorul C.C.C……… împotriva sentinţei penale nr. 1337/19.07.2023, pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 8362/280/2023, desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând, În temeiul art. 59 Cod Penal (1969) cu aplic. art. 5 Cod penal (2009):

Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului C.C.C. de sub puterea mandatului nr. 1631/2016 emis de Judecătoria Piteşti în baza sentinţei penale nr. 1373/2016, dacă nu este reţinut sau arestat în alte cauze În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă.

Pronunţată în data de 22.08.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei” – se arată în decizia Tribunalului Argeș.

La ședința din luna iunie a acestui an, Cioacă a adus un raport al serviciului de probațiune, care arăta că a avut un comportament bun pe perioada detenției, iar avocata sa a susținut cu tărie punerea lui în libertate.

Trupul Elodiei Ghinescu, dispărută în 2007, nu a fost găsit. Condamnarea soțului ei a fost obținută cu mare dificultate, în absența cadavrului.

Pedeapsa expiră integral în august 2028, când s-ar împlini cei 15 ani și opt luni la care a fost condamnat definitiv, în 2014, după șapte ani de procese.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version