16 C
București
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăStirea zileiBotosaniFOTO - Aceasta este CEA MAI NORDICA plaja din Romania! Mii de...

FOTO – Aceasta este CEA MAI NORDICA plaja din Romania! Mii de romani care nu pot ajunge la Marea Neagra merg aici!

in:

Stiri pe acelasi subiect

La barajul Stânca-Costești, din județul Botoșani, de pe malul Prutului, aflat la granița cu Republica Moldova, s-a deschis zilele acestea cea mai nouă plajă din România. Românii din nordul țării care nu pot ajunge până la Marea Neagră au parte acum de o alternativă.

Lacul de acumulare Stânca-Costești se află la granița cu Republica Moldova, în imediata vecinătate a orașului Ştefăneşti, din județul Botoșani.

plaja-prut-8-1024x577

Cum aici se adunau săptămânal din ce în ce mai mulți oameni dornici să facă o baie și cum nisipul este destul de fin, autoritățile locale au hotărât să amenajeze acea porțiune de câteva sute de metri pătraţi de plajă. ”Dintotdeauna a fost plajă aici, numai că nu a fost amenajată. Încercăm să o amenajăm pentru turiști, pentru localnici. E primul an. Vom încerca de la anul să o transformăm în destinație turistică”, a spus primarul oraşului Ştefăneşti, Florin Buţură, pentru libertatea.ro

Ideea autorităților de a amenaja zona s-a născut în urmă cu o săptămână, însă startul distracției s-a dat weekendul acesta. A fost montată chiar și o scenă de concerte și un loc amenajat pentru spuma-party.

plaja-prut-12-1024x768plaja-prut-9-1024x768

”E foarte bine, e foarte frumos, vreme frumoasă. Nu se compară cu marea, dar chiar e OK. Apa e foarte caldă, dar mai trebuie modificat pe aici. Este iarba asta pe aici!”, a spus Mihaela, o tânără venită de la Botoşani, de la 60 de kilometri, pentru a petrece cu câţiva prieteni la ”litoralul” moldovenesc.

plaja-prut-2-1024x768

(foto libertatea.ro)

Autoritățile locale susțin că anul viitor vor încerca să înființeze în acea zonă o bază de agrement, iar plajă va fi întreținută permanent. Va fi amenajată și o scenă permanentă pentru concerte, dar și o zonă pentru corturi, în speranța că ea va deveni zonă turistică, mai ales că ieri deja erau aproape 10 corturi instalate pe plajă.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version