17.1 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăStirea zileiBrasovFOTO - Mai frumos ca in Alpi! Turistii care vor vizita Cascada...

FOTO – Mai frumos ca in Alpi! Turistii care vor vizita Cascada Tamina din Piatra Mare vor FI UIMITI!

in:

Stiri pe acelasi subiect

O furtuna puternica a doborat un pod din beton in Romania

Podul peste râul Someș din Beclean, care se află...

Câteva ore a durat: Nici nu au inaugurat bine Podul de la Braila ca a si aparut primul accident!

Chiar în ziua inaugurării și deschiderii podului pentru circulație, construit...

Consiliul Local Săcele (Brașov) a aprobat proiectul de reabilitare a Cascadei Tamina din masivul Piatra Mare. Costurile se ridică la 1,3 milioane de lei, iar reabilitarea va dura, potrivit proiectului, 12 luni.

Consilierii speră ca la cascadă să ajungă 55.000 de vizitatori pe an, iar obiectivul turistic să aducă un profit anual de 427.000 de lei. Reabilitatea va fi realizată prin intermediul Regiei Locale a Pădurilor Săcele şi se estimează că investiţia va fi recuperată în doi ani şi jumătate, informează adevarul.ro.

627x0

627x0 (4)

În proiectul de reabilitare este prevăzut că la Cascada Tamina vor fi poduri suspendate cu lanţuri, realizate din oţel zincat, dar şi o zonă de unde turiştii pot admira priveliştea.

Cascada Tamina este situată în Masivul Piatra Mare pe Valea Pietrei Mici, la o altitudine de 1.100 de metri. Este, practic, o înşiruire de cinci cascade, cea mai mare având o înălţine de 10 metri. În zonă există şi posibilităţi de escaladă pentru cei pasionaţi, potrivit adevarul.ro și preluat de ziare.com.

627x0 (2)

Chiar dacă aceste cascade nu sunt la fel de spectaculoase ca şi cele ale Canionului 7 Scări, peisajul este unul care îşi taie respiraţia. Zona a fost denhumită şi Ursărie, deoarece în zonă pot fi văzuţi mulţi urşi.

627x0 (1)

627x0 (5)

La Cascada Tamina accesul se face din DN1 la Timişul de Sus la fel ca şi pentru Canionul 7 Scări. Odată ajunşi la barieră trebuie să urmaţi traseul marcat cu albastru. Drumul durează aproximativ o oră şi trebuie să aveţi bocanci de munte.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version