29 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăSocialI se spune Lisman Arabul si manca din gunoaie, la Iasi. A...

I se spune Lisman Arabul si manca din gunoaie, la Iasi. A ajuns MILIONAR!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Cei mai multi ieseni trecuti de anii tineretii au auzit de Lisman, celebrul „gunoier”, „cersetor” sau „batran nebun” care a colindat Iasul in lung si-n lat carand in spatele sau obiecte adunate de la gunoi, pe care altii nu le-au mai gasit folositoare.

lismanCulmea, acest Lisman Arabul, asa cum i se mai spunea din cauza carpelor infasurate in jurul capului si care toata viata lui cautase prin gunoaie, chiar reusise sa stranga o avere impresionanta.

Legenda spune chiar ca, la moartea sa in urma cu aproape 15 ani in urma, era unul dintre cei mai bogati ieseni. Lisman avea o barba mare si alba, iar pe cap purta mereu o pestelca, ca un beduin. Cei care ii treceau prin fata si ii intersectau privirea grava, se simteau oarecum inferiori batranului care, desi umbla in haine rupte si rapciugoase, impunea un fel de respect prin felul sau de a fi.

Lisman si-a tarat in spate greutatile vietii, iar in timp a ajuns exemplul omului muncitor care isi vede de treaba sa. Cei care l-au cunoscut spun ca oamenii au ras de el, nu doar copiii, dar odata cu trecerea anilor, lucrurile s-au schimbat. Se spune ca muncitorii care i-au construit casa stramba au facut acest lucru intentionat pentru a-si bate joc de el. Batranul nu s-a lasat si si-a vazut de drum, carandu-si greutatile in spate. Lisman a murit in urma cu aproape 15 ani dupa spusele iesenilor care mai stau pe strada Cicoarei. Acum, in „casa stramba”, locuieste o nepoata a fratelui lui Lisman impreuna cu cei doi fii ai sai, minori. Vecinii spun despre acestia ca sunt persoane de evitat, cu care nu prea poti comunica si care locuiesc doar din cand in cand acolo, potrivit bzi.ro.

Legenda spune ca, la moartea batranului Lisman, intr-un cufar incuiat si ascuns bine in „casa stramba” cu doua etaje, a fost gasita o suma impresionanta de bani, la modul ca acel cufar era plin cu bancnote si metale pretioase. Un detaliu surprinzator al ultimilor ani de viata ai „gunoierului” a fost o mostenire ramasa de la o ruda. Batranul Lisman era singurul mostenitor al unui teren din dealul Bucium evaluat la acea vreme la cateva sute de mii de euro. Batranul care si-a pus toata viata lui greutati in spate a murit in „casa stramba” cu o avere impresionanta despre care doar el stia.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version