24.3 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăStirea zileiBucurestiIeri erau EROI si SALVATORI a zeci de vieti, astazi sunt VINOVATI...

Ieri erau EROI si SALVATORI a zeci de vieti, astazi sunt VINOVATI si MINCINOSI!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Pompierii sar in apararea unuia dintre sefii ISU care au fost demisi in urma investigatiei jurnalistului Catalin Tolontan, care a relevat ca ISU Bucuresti fusese sesizat cu privire la un eveniment in clubul Colectiv, insa pompierii au ignorat sesizarea.Locotenent-colonelul Orlando Șchiopu ar fi unul dintre ‘vinovatii fara vina’ in ancheta privind tragedia de la Colectiv. Colegii sai subliniaza ca acesta a salvat vieti in nopatea incendiului si ca el, din functia pe care o ocupa, nu avea nimic de-a face cu sesizarile adresate ISU, ci doar cu aspectele operative.

Iata ce spun pompierii despre unul dintre sefii ISU demisi:

„Tragedia de la Clubul Colectiv s-a transformat, exact ca în cazul accidentului aviatic din Apuseni, într-un circ mediatic, într-o vânătoare de capete haotică și fără scrupule. Desigur, cei vinovați e firesc să plătească. Dar, cei cu adevărat vinovați, nu acari Păun aruncați în groapa cu lei spre deliciul presei în disperarea unora de a-și menține funcțiile arătând că fac totuși ceva.

Printre ”marii vinovați și marii mincinoși” – a se remarca ghilimelele – ai tragediei de la Colectiv, care acum dau cu subsemnatul la DNA, îl regăsim pe Locotenent-colonelul Orlando Șchiopu, în calitatea sa de prim-adjunct al inspectorului-șef al ISU București-Ilfov. Conform fișei postului, primul adjunct al unui inspector șef are în sarcină gestionarea problemelor din sectorul OPERATIV. Adică, în responsabilitatea lui cade tot ce ține de pompierii care intervin în situații de urgență, pregătirea lor, operativitatea lor, modul de îndeplinire a misiunilor etc. Și nu soluționare petițiilor cu subiect pe linie de prevenire a incendiilor. Pentru astfel de situații există alte funcții în stat.


Citeste si:

Raed Arafat: Daca aveam un copil ranit in Colectiv il duceam la un spital in Bucuresti! Conditiile nu sunt cele mai bune!

Scrisoarea deschisa a unui martor la incendiul din Colectiv catre Raed Arafat si autoritati: Care mobilizare? Singura sansa sa scapam e sa plecam toti din tara asta!

90 de persoane sunt inca IN STARE CRITICA! Arafat: Numarul mortilor s-ar putea dubla!


Nu mă voi referi în rândurile ce urmează nici la condițiile prevăzute de lege pentru punerea la dispoziție a unui cadru militar și nici la modul suspect de superficial în care un organizator de spectacole își permite să anunțe un eveniment la care ar participa 2000 de persoane, printr-un fax, noaptea la 23.30, cu o zi înainte ca evenimentul să aibă loc și nu cu 15 zile cât prevede legea.

Mă voi referi la Locotenent-colonelul Orlando Șchiopu. În urmă cu ceva vreme a fost ziua sa de naștere. Ca de fiecare dată, atunci când știm de aniversarea unui pompier, sau când suntem anunțați de colegi sau prieteni, revista noastră publică un anunț de felicitare, cu poza sărbătoritului. Orlando Șchiopu ne-a dat în fiecare an bătăi de cap. Pentru că în majoritate pozelor sale de pe contul de Facebook, Orlando apare plin de fum și funingine ba între flăcări, ba cocoțat pe un acoperiș sau cu furtunul în mână. Amprentat, dacă vreți, de meseria pe care și-a ales-o.

Șchiopu este pompier călit în flăcările nenumăratelor incendii la care a participat de-a lungul carierei de salvator. Cei care au avut ocazia să lucreze cu pompierii, știu că există printre ei oameni a căror mare dragoste este ”STINGEREA”. Ei, pompierul Șchiopu este unul dintre aceștia.

Puteți vedea în galeria de imagini clișee din viața de zi cu zi a lui Orlando Șchiopu. Deși comandant, ipostazele de ferchezuit în spatele unui birou nu îl caracterizează.

În noaptea blestemată de la Colectiv pompierul Șchiopu salva vieți. Pe fața lui se citesc îngrijorare, durere, milă, speranță. Se vede efortul supraomenesc și disperarea, dacă vreți, cu care încerca să salveze vieți. Se vorbea atunci de asistență psihologică pentru pompierii care au intervenit în acea noapte în iadul de la Colectiv. Probabil plimbările pe la DNA fac parte din oferta de sprijin psihologic.

Șchiopu este unul din eroii care au salvat vieți la Colectiv. Azi ”mare mincinos”. Șchiopu este unul din oamenii despre care premierul Cioloș afirmă că trebuiesc demiși și că dorește să se asigure că: ”nu se mai pot întoarce în sistem”. Despre ce vorbiți Domnule ministru? Un om care de 23(DOUĂZECI ȘI TREI) DE ANI salvează vieți și bunuri, care este 100% în slujba cetățeanului, care vine cu o valiză de intervenții și misiuni îndeplinite cu succes, nu are ce căuta în sistem? Aveți ceva să îi reproșați pe linie OPERATIVĂ? Sector în care își desfășoară activitatea de fapt și de drept? Sub impulsul momentului și al crizei mediatice, în încercarea de a arăta că reacționăm la sesizările presei ajungem să defăimăm oameni cu care ne-am mândrit în urmă cu o lună?

Cei care îl cunosc, îi cunosc activitatea și DEVOTAMENTUL cu care își exercită meseria, sunt și rămân mândri de POMPIERUL Orlando Șchiopu. Cred în el, și cred cu tărie că Arma Pompierilor are nevoie de mulți oameni ca el”.

sursa: agendapompierului.ro

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version