26.4 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăACTUALITATEIn cea mai AVANSATA tara araba, EXECUTIILE si FOTBALUL sunt singura distractie!

In cea mai AVANSATA tara araba, EXECUTIILE si FOTBALUL sunt singura distractie!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un raport al Departamentului de Stat american privind respectarea drepturilor omului arata ca ororile cu care ne-a obisnuit Statul Islamic palesc de departe in fata unei tari aliata cu Statele Unite si Marea Britanie: Arabia Saudita. 

Acelasi raport rezuma sec situatia din monarhia saudita: “cetatenii nu au capacitatea sau mijloacele legale de a schimba guvernul; drepturi universale ca libertatea de exprimare, de asociere, de miscare sau religioasa, sunt restrictionate; nu exista egalitate in drepturi, pentru femei, copiii sau straini cu drept de munca. […] Violenta impotriva femeilor, traficul de persoane si discriminarea bazata pe sex, religie, rasa si etnie sunt banale. Lipsa transparentei guvernamentale si a accesului la informatii face dificila evaluarea dimensiunii incalcarilor drepturilor omului.” Aceasta este evaluarea oficiala a administratiei Obama, aceeasi care considera ca “relatiile dintre SUA si Arabia Saudita sunt o forta a stabilitatii si securitatii” in regiune, scrie stirileprotv.ro.

O decapitare la doua zile

Acum un an, Newsweek scria ca, “in materie de decapitari, ISIS nu poate intrece Arabia Saudita”. Intre timp, guvernul de la Riad pare sa fi castigat detasat macabra competitie: potrivit unui recent raport al Amnesty International, pana la inceputul lunii noiembrie 151 de oameni au fost decapitati in Arabia Saudita, unul la doua zile. Dintre acestia, 71 erau cetateni straini.


Citeste si:

VIDEO – Un CELEBRU lider MUSULMAN spune ADEVARUL: In tarile arabe NIMENI nu munceste! Nu producem NIMIC!

Arabia Saudita promite musulmanilor sirieni constructia a 200 de moschei in Europa! Islamizarea Europei este in desfasurare!


Conform organizatiei umanitare, e vorba mai ales de muncitori migranti din tari sarace, “care sunt vulnerabili deoarece nu cunosc araba si nu primesc o traducere corecta in timpul procesului”. O alta tinta predilecta a autoritatilor sunt disidentii siiti. Cei de la Amnesty International sustin ca deseori condamnarile sunt pronuntate unor declaratii obtinute prin tortura sau prin minciuna, ca sunt executati chiar si minori, iar printre „infractiunile” pedepsite se numara necredinta, adulterul sau vrajitoria. Cadavrele condamnatilor sunt expuse public in multe cazuri.

 Singurele distractii: executii si fotbal

Jurnalistul britanic John R. Bradley, fost corespondent al Economist in Orientul Mijlociu, scria in cartea sa despre Arabia Saudita ca decapitarile sunt „singura forma de distractie populara, pe langa meciurile de fotbal„. Bradley considera ca pana si in Europa medievala, sistemul judiciar era mai corect decat cel din regatul saudit si ca pedepsele aspre nu au redus rata criminalitatii. In termeni similari s-a exprimat recent si ministrul suedez de externe, Margot Wallstrom, care a protestat impotriva „metodelor aproape medievale de pedeapsa” din Arabia Saudita.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version