23.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăStirea zileiBotosaniIn cel mai ECOLOGIC oras din Romania copacii cresc pe acoperis! Sau...

In cel mai ECOLOGIC oras din Romania copacii cresc pe acoperis! Sau prin ziduri!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Botoșaniul se mândrește cu mai multe locații „ecologice” inedite. O patroană de magazin şi un proprietar de cabinet medical au lăsat copacii să treacă prin acoperişul clădirilor, oferind o privelişte inedită.

Oamenii spun că iubesc natura şi nu s-au îndurat să taie arborii care ar fi trebuit să facă loc noilor amenajări.

Este imposibil pentru trecători să nu observe, mergând pe Calea Naţională, dinspre Monumentul Eroilor către Stadionul Municipal, „second-hand-ul cu copac”, anunță adevarul.ro.

627x0

„Copacul a crescut lângă un alt magazin second-hand. Proprietarul nu s-a îndurat să-l taie şi cu timpul a intrat prin acoperişul magazinului. Eu am preluat în luna mai spaţiul cu tot cu copac. Bineînţeles că nu m-am gândit să-l tai. Cu toate că ţine umezeală, se prelinge apă pe pereţii şi apare umezeală. Dar chiar şi aşa, cum să-l omorâm? În oraşul acesta ţinem mult la natură şi ne descurcăm chiar şi cu copacii care ne intră în clădiri. Oamenii pot trăi aici cu copacii, fără să-i taie”, spune amuzată Mariana Constantin (43 de ani), proprietara magazinului.

Cazul magazinului cu copac nu este singular la Botoşani. La câteva sute de metri de second-hand-ul străbătut de un tei, pe strada Colonel Tomoroveanu, lângă Direcţia de Sănătate Publică, se află în construcţie o clădire al cărei acoperiş este străbătut tot de un tei. De această dată însă teiul, ceva mai înalt decât cel de pe Calea Naţională, străpunge acoperişul prin partea laterală a clădirii.

Locatarii blocurilor din zonă spun că proprietarul clădirii în construcţie, aflată pe un spaţiu verde, aşa cum se găsesc mai peste tot în municipiul Botoşani, vrea să ridice un cabinet medical pentru fiica sa, care tocmai a terminat Medicina. Povestea este în rest aceeaşi, omul nu s-a îndurat să taie copacul care-i stătea în cale şi a preferat să-l includă în construcţie. Mai mult decât atât, a povestit oamenilor care locuiesc în apropiere că orice s-ar întâmpla, nu va tăia copacul şi preferă să construiască cabinetul în funcţie de acesta. Mai mult decât atât îl îngrijeşte constant.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version