19.8 C
București
joi, mai 16, 2024
AcasăACTUALITATEIn sfarsit, o veste buna din Parlament: Sălile de jocuri de noroc...

In sfarsit, o veste buna din Parlament: Sălile de jocuri de noroc nu vor mai fi amplasate lângă școli sau locuri de joacă

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Păcănelele, interzise în localitățile mici din România

Zilele păcănelelor la colț de stradă sunt numărate. De...

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități şi validări din Senatul României, condusă de senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș, a votat modificările la OUG nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

Astfel, conform votului dat în Comisie, spațiile în care se desfășoară jocuri de noroc vor fi amplasate la cel puțin 300 de metri depărtare față de unitățile de învățământ și campusuri, locurile de joacă pentru copii, instituțiile de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de biserici sau în perimetrul delimitat destinat acestora.

Prezența loteriilor, a cazinourilor și a sălilor pentru jocuri de noroc a devenit tot mai vizibilă și tentantă pentru adolescenți, influențând negativ dezvoltarea acestora.

Conform statisticilor oficiale, în România , peste un milion de oameni pariază constant, dependența de jocuri de noroc fiind una comportamentală, în aceeași categorie cu dependența de tutun sau de alcool.

Aceste îngrijorări sunt confirmate și de ultimul studiu realizat în cadrul Proiectului European de Cercetare în Şcoli privind Consumul de Alcool şi alte Droguri (ESPAD), în anul 2019, potrivit căruia 25% dintre elevii de 16 ani au participat la jocuri de noroc pe bani.

,,Dependența de jocuri de noroc este o mare problemă pe care oamenii trebuie să o înfrunte, de multe ori singuri, iar prezența sălilor de joc la fiecare colț de stradă le îngreunează recuperarea.

Cu toate că reprezintă doar un pas, modificările pe care le-am adoptat în Comisia juridică sunt începutul pentru un viitor mai sigur al generațiilor viitoare. Prin astfel de măsuri facem scut în fața provocărilor negative prezente la fiecare colț de stradă.,, a declarat președintele Comisiei  Juridice din Senat, senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Legislaţia în vigoare interzice doar ca sălile de jocuri de noroc să fie amplasate în incinta unităților de învățământ, a campusurilor aferente acestora, centrelor de cultură, spitalelor şi bisericilor.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version