29 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATEÎnainte se vedea din SPATIU, acum nu se mai vede nici de...

Înainte se vedea din SPATIU, acum nu se mai vede nici de pe Pamant! Marele Zid Chinezesc DISPARE vazand cu ochii!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Autoritatile chineze sunt disperate dupa ce au contatat ca aproape 2000 de kilometri din Marele Zid Chinezesc au disparut pur si simplu in ultimii ani.

Marele Zid Chinezesc, în porțiunea sa cea mai faimoasă construită sub împărații din dinastia Ming, a dispărut pe 30% din lungimea sa, deoarece au fost furate cărămizi pentru construirea de case, potrivit unui studiu oficial citat luni de presă.

Aproximativ 2.000 de kilometri din Marele Zid au dispărut și aproape 1.200 de kilometri sunt în stare proastă, a declarat administrația de stat însărcinată cu patrimoniul, care a făcut studiul pe un segment lung de 9.000 de kilometri din cei circa 21.000 de kilometri cât totalizează această construcție.


Citeste si:

Mai multe MORMINTE VECHI din secolele III – VI au fost descoperite in Constanta!

O noua descoperire la Vaslui: Arheologii au gasit o asezare umana cu mai multe obiecte din secolul IV!


„Locuitorii din apropierea Marelui Zid sunt obișnuiți să folosească cărămizi pentru a-și construi casele iar secțiuni ale zidului au fost distruse din cauza expansiunii urbane și a construcției de drumuri”, a detaliat Cheng Dalin, expert al Comisiei pentru studierea Marelui Zid, citat de ziarul Global Times.

Marele Zid nu este continuu, fiind un ansamblu de porțiuni construite în diferite perioade istorice, din secolul al III-lea înaintea erei noastre. Dacă luăm în considerare părțile dispărute și pe cele formate din relieful natural, lungimea sa totală este de aproximativ 21.000 de kilometri.

Sursa: realitatea.net

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version