24.3 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăACTUALITATEInca o acuzatie de PLAGIAT pentru Guvernul copy-paste!

Inca o acuzatie de PLAGIAT pentru Guvernul copy-paste!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Pe 11 iunie 2014, la Senat a fost inregistrat, sub semnatura mai multor parlamentari PNL, in frunte cu Crin Antonescu, un proiect de lege privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate politic dupa instalarea comunistilor la putere in Romania.

pontaDupa ce a fost plimbat pe la comisii vreme de 5 luni, proiectul a primit un punct de vedere negativ de la Guvern, premierul Ponta sustinand ca proiectul nu prevede sursele de finantare si ca masurile propuse nu pot fi astfel acceptate.

Incredibil este faptul ca, in aceeasi zi, si tot cu semnatura lui Victor Ponta, a fost depus la Senat un proiect legislativ initiat de Guvern care copiaza integral legea initiata de PNL, afirma jurnalistii de la Gandul. Potrivit acestora, expunerea de motive este un copy-paste in proportie de 99,99%, Guvernul actualizand doar cuantumul indemnizatiilor la data depunerii.

„Cred ca legea noastra a fost trimisa la sertar pentru ca Guvernul sa scoata propria sa lege ca sa-si mai spele pacatele”, a declarat deputatul PNL Ioan Tamaian, unul dintre initiatorii proiectului liberalilor.

El a explicat ca, dintr-o scapare, parlamentarii liberali nu au sesizat la timp „plagiatul” Guvernului, crezand initial ca este vorba de initiativa lor.

Cele doua proiecte au ajuns pe ordinea de zi a Senatului in aceeasi zi, insa doar cel al Guvernului a fost adoptat pe 15 decembrie. Proiectul PNL a fost amanat pana pe 25 februarie, cand a trecut si el de Senat. Pe 11 martie 2015, legea propusa de Guvern a fost adoptata de Camera Deputatilor, fiind deja promulgata si publicata in Monitorul Oficial, pe 2 aprilie. Masurile prevazute de lege vor intra in vigoare la 1 iulie.

Sursa: Realitatea.net

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version