15.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăACTUALITATEInca o tara din Europa inchide MOSCHEI pe banda rulanta!

Inca o tara din Europa inchide MOSCHEI pe banda rulanta!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ministrul de Interne italian, sicilianul Angelino Alfano, a anuntat, vineri, ca guvernul va inchide complet toate moscheile care isi desfasoara activitatea in mod clandestin si netransparent pentru a lupta contra terorismului, intrucat activitatea din aceste lacasuri de cult nu poate sa fie verificata de serviciile de securitate din Peninsula, scrie Agerpres.

Avem in Italia patru moschei si peste 800 de locuri de cult musulmane. Vom inchide locurile ilegale, nu pentru a opri cultul, ci pentru ca acest cult sa se desfasoare in locuri care sunt in regula”, a declarat Angelino Alfano, citat de Agerpres.


Locurile clandestine de rugaciune pentru aproape un milion de musulmani care traiesc in Peninsula nu sunt insa o alegere si o necesitate. Autorizatia pentru deschiderea unui loc de cult este extrem de greu de obtinut, mai ales din cauza opozitiei alesilor locali.

Niciun loc nu este la risc zero, dupa cum demonstreaza cronologia dramatica a terorismului din 2001 pana astazi. Doar prevenirea exista si pana in prezent activitatea noastra de informatii si prevenire a functionat„, a subliniat ministrul de Interne italian.

 

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version