23.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăACTUALITATEAutoIncepand din luna aprilie RCA-ul va putea fi platit IN RATE! Pentru...

Incepand din luna aprilie RCA-ul va putea fi platit IN RATE! Pentru ca IAR SE SCUMPESTE!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Autoritatea pentru Supravegherea Financiară a trimis în Parlament proiectul de modificare a normelor RCA. Documentul propune modificări fără precedent la legea asigurării auto obligatorii. Acesta ar urma să fie adoptat la jumătatea lunii aprilie, potrivit unor surse parlamentare.

Șoferii cu amenzi, în special pentru viteză, sau nerespectarea culorii semaforului ar putea plăti un tarif mai mare atunci când încheie o poliță de asigurare auto, potrivit modificărilor aduse la Legea RCA, trimise în Parlament de către ASF. „Instituția (n.red. – Consiliul Concurenței) susține continuarea demersurilor ASF pe lângă Poliția Română, astfel încât, în procesul de subscriere, societățile de asigurare autorizate să practice asigurări auto să aibă acces la informații limitate privind cazierul de conducător auto al clienților.

Considerăm că informațiile privind anumite contravenții aplicate în trafic șoferilor, obținute în urma exprimării acordului expres al acestora, ar putea fi utile societăților de asigurare în procesul de evaluare a riscului, astfel încât prima de asigurare să reflecte cât mai fidel riscul asociat”, se arată într-un raport al Consiliului Concurenţei, privind piața asigurărilor auto. Consiliul Concurenței mai recomandă ca plata taxelor și impozitelor aferente autovehiculelor să fie condiționată de prezentarea unei polițe RCA valabile la data plății.

De asemenea, poliţa RCA va putea fi achiziţionată şi în rate, numărul plăţilor fiind eşalonat în funcţie de nevoile consumatorului persoană fizică. Ataşat poliţei, va fi semnat un contract de asigurare, noutate care până acum nu exista în legislaţia românească.

„Principalele modificări ale proiectului de lege se referă la reglementarea contractului de asigurare RCA, contract în baza căruia sunt stabilite condiţiile generale și particulare ale acoperirii asigurării RCA, modalitatea și termenele de plată în cazul în care se optează pentru plata în rate, riscurile suplimentare celor obligatorii prevăzute de lege. Contractul RCA poate cuprinde alte clauze și condiţii suplimentare în măsura în care acestea nu restricționează drepturile terțelor persoane prejudiciate”, se arată în documentul trimis de ASF în Parlament.

Citeste continuarea pe capital.ro.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version