9.5 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăStirea zileiInevitabilul s-a produs: In 2024, nu mai sunt fonduri suficiente pentru Ucraina

Inevitabilul s-a produs: In 2024, nu mai sunt fonduri suficiente pentru Ucraina

in:

Stiri pe acelasi subiect

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Germania nu se mai regăsește. Vrea refacerea tringhiului Weimar!

Germania a lansat invitația refacerii triunghiului Weimar, o alianţă...

Războiul din Ucraina continuă dar conform publicației germane BILD, fondurile pentru Ucraina, din 2024, nu mai sunt suficiente. Guvernul german nu a bugetat încă suficiente fonduri pentru a putea oferi suficient ajutor militar Ucrainei în 2024, a informat publicaţia germană Bild pe 22 octombrie, ciând o notă confidenţială a Ministerului Apărării.

Bugetul pentru 2024 va fi aprobat la mijlocul lunii noiembrie, dar Ministerul Apărării este îngrijorat de faptul că actualul proiect de buget lasă doar 120 de milioane de euro (127,2 milioane de dolari) pentru noul sprijin militar Ucrainei anul viitor, odată ce angajamentele existente sunt scăzute.

În timp ce Ministerul de Finanțe a alocat patru miliarde de euro (4,2 miliarde de dolari) pentru sprijinul militar Ucrainei anul viitor, Ministerul Apărării a calculat că 3,1 miliarde de euro (3,3 miliarde de dolari) vor merge către proiecte care au fost deja anunțate, potrivit Bild.

Alte 770 de milioane de euro (816 milioane de dolari) vor merge către programele de ajutor ale Ministerului de Externe, rămânând doar 120 de milioane pentru un nou sprijin militar pentru Ucraina în 2024.

Cu toate acestea, Ministerul Apărării se așteaptă să aibă nevoie de alte miliarde pentru a satisface nevoile Ucrainei de sprijin militar, a raportat Bild.

Aceasta include 880 de milioane de euro (932 milioane de dolari) pentru apărarea aeriană, 675 de milioane (715 milioane de dolari) pentru vehicule blindate de luptă, 390 de milioane (413 milioane de dolari) pentru inginerie de luptă, 935 milioane (990 milioane de dolari) pentru echipamente de protecție și 2,34 miliarde (2,48 miliarde de dolari). ) pentru reparații, piese de schimb și logistică.

„Ucraina trebuie să se poată baza pe promisiunile Germaniei”, a declarat pentru Bild Andreas Schwarz, deputatul responsabil cu bugetul apărării în comisia pentru buget a parlamentului german.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version