9.5 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăStirea zileiSatu MareInspectorii ANAF s-au dus peste batranul barcagiu care transporta oameni peste Somes!...

Inspectorii ANAF s-au dus peste batranul barcagiu care transporta oameni peste Somes! Cand a vazut ce vor i-a lasat peste apa si a plecat!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Situatie hazlie in judetul Satu-Mare. Inspectorii ANAF l-au amendat pe ultimu, podar din judet, pentru ca nu avea casa de marcat, iar acesta a decis sa suspende cursele peste Somes. Zeci de oameni nu au mai putut trece raul, printre acestia numarandu-se si inspectorii ANAF.

Iata relatarea amuzanta a intamplarii, facuta de satumareonline.ro:

„Doi inspectori de la centrul din Oradea al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala au descins joi la ultimul bac functional din judetul Satu Mare, care face legatura peste Somes intre Pomi si localitatile din judetul vecin, Maramures.

Luandu-si prea in serios rolul, s-au pus pe controlat actele podarului care tine in functiune de o viata intreaga bacul vital pentru legatura dintre comunitatile locale invecinate si au gasit sursa marii evaziuni fiscale din tara asta: batranul Ioan Cot n-are casa de marcat!

I-au si puscat imediat o amenda de 6.000 de lei, atentionandu-l ca aceasta e valabila numai daca o plateste in termen de 24 de ore, in caz contrar valoarea acesteia urmand sa creasca.

E destul de evident ca batranul n-avea de unde sa scoata peste noapte 60 de milioane lei vechi din banutii pe care-i platesc taranii ce trec raul cu straful sa-si lucreze pamanturile pe malul celalalt sau nepotii din Baia Mare care vin duminica sa-si viziteze bunicii.

De-altfel, hartogaria pentru administrarea bacului trece printr-o firma cu acte in regula, cu contabilitate si tot ce trebuie, iar cei care apeleaza la serviciile podarului primesc si bonuri fiscale, pe care apar si sumele platite. Numa’ casa de marcat nu este pe malul Somesului, in mijlocul campului!

Ca sa fie sigura treaba, inspectorii ANAF s-au intors si vineri, cu masina cu girofar, sa-l intrebe daca a platit amenda sau nu. Atata i-a trebuit lui Mos Ioan Cot! A chemat doi consateni, fiecare cu cate-un tractor, a legat bacul de tractoare si a strigat: „- Noa, Ghita, Sanyi, amu sus la deal”!

Dintr-o smucitura, bacul a zburat din apa, iar acum se odihneste la mal. La ora la care se publica acest material, pe ambele maluri se formeaza cozi cu masinile si utilajele oamenilor care asteapta sa treaca dincolo, dupa o zi de munca pe camp.

Si mai tare faza e ca domnii de la ANAF au ramas si ei blocati pe malul gresit si l-au intrebat pe batranul podar ca noa, amu ei cum or ajunge dincolo? Ioan Cot le-a raspuns, aratandu-le in zare, in aval de Somes: ‘- Vedeti drumeagu’ ala prin tufisuri? Noa, daca mereti tot drept pe ala, ajungeti pana la Seini, care-i pe malul celalalt, ghinion! Dar mai e o speranta, totusi! Astia au promis ca vor face un pod acolo, cica e gata si proiectul si studiul de fezabilitate sau ce dracu’. Pana ajungeti voi acolo, e posibil sa fie gata si podul. Drum bun’”!, scrie publicatia din Satu Mare.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version