11.1 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATEAutoIPS Teodosie s-a dus la slujbă cu un Mercedes de 100.000 de...

IPS Teodosie s-a dus la slujbă cu un Mercedes de 100.000 de euro. Răspuns ”la mișto” cand e intrebat de enoriasi de mașină

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Continuă conflictul mocnit din Bsierica Ortodoxă Română, în centrul căruia se află Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului. 

Sigur pe el şi afişând un zâmbet fin, IPS Teodosie a avut totuşi multe de transmis – semn că unele dintre criticile primite de la Cancelaria Sfântului Sinod l-au afectat.
Printre altele, a explicat de ce a chemat în pelerinaj credincioşii, la mănăstirea Sf. Andrei – când existau restricţii de circulaţie.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „Credincioşii m-au urmat şi la Sf Andrei şi la Bobotează pentru că eu am vorbit în numele lui Dumnezeu şi n-am vorbit de capul meu!”

Reprezentanţii Sinodului spun însă că inițiativele avute de IPS Teodosie în plină pandemie au fost „însoţite de o atitudine provocatoare şi lipsite de tact pastoral” şi că nu au fost comunicate superiorilor – fapt care “exprimă un duh de indisciplină şi de răzvrătire.”

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „Acţiunile pe care le-am făcut au fost în sensul de a nu rămâne creştinii singuri. Nu pentru mine sau a deveni vedetă, aşa cum a spus cineva. ”
Vasile Bănescu, purtător de cuvânt Patriarhia Română: „Aopta pentru singularizarea vocii tale într-un concert în care eşti alături de fraţii tăi creştini, nu cred că este o atitudine care să onoreze în vreun fel. Stridența discursului public, căutarea permanentă a unor motive pentru a ieşi în evidenţă, fără să fie cazul, cred că sunt lucruri deja depăşite.”

Şefii Bisericii Ortodoxe Române îi reproşează lui Teodosie şi datoriile mari faţă de Patriarhia Română. 500.000 de lei are de plătit Arhiepiscopia Tomisului doar la Tipografia Cărţilor Bisericeşti. Ierarhul din Constanța susţine că are banii şi va achita suma. Vineri – la slujba de la Constantin şi Elena – a mers la biserică cu o maşină evaluată la peste o sută de mii de euro.

„Este închiriată de la un preot din Germania!” a explicat Teodosie.

Teodosie a răspuns pe acelaşi ton şi când a fost întrebat despre problemele de la şcoala doctorală păstorită de Arhiepiscopia Tomisului – unde ar fi fost descoperite teze plagiate. „Calculatorul este acuzat! Calculatorul nostru care este identic cu cel de la CNATCU arată că nu este plagiat.”

Documentul în care Teodosie este criticat dur este un răspuns al Cancelariei Sfântului Sinod la cererea lui Teodosie de a ridica Arhiepiscopia Tomisului la rândul de Mitropolie.
Deocamdată, solicitarea a fost refuzată dar ierarhul speră într-o răzgândire.
Vasile Bănescu, purtător de cuvânt Patriarhia Română: „Nu există în acest moment nicio raţiune canonică, pastorală, misionară pentru reînființarea unei Mitropolii”

Reporter: Pentru binele Mitropoliei v-aţi retrage din funcţia de mitropolit?
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „Dar de ce să mă retrag? A te retrage înseamnă a abandona.”

Vasile Bănescu: „E trist, fireşte, când asistăm la contradicţii minore în conţinut.”
Reporter: „Nu vă este teamă de o sancţiune din partea…?
IPS Teodosie: „Ce sancţiune? Doar Dumnezu poate să-mi dea sancţiune! Numai de sancţiunea lui Dumnezeu mă tem!”

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version