15.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăStirea zileiJurnalistul Oreste Teodorescu la Jocuri de Putere: Victor Orban viseaza cu ochii...

Jurnalistul Oreste Teodorescu la Jocuri de Putere: Victor Orban viseaza cu ochii deschisi refacerea Ungariei Mari

in:

Stiri pe acelasi subiect

Jurnalistul Oreste Teodorescu anunta ca tema emisiunii din aceasta seara, Jocuri de Putere la Realitatea Plus, se axeaza in jurul eforturilor Ungariei pentru debandirea unei parti insemnate din Ardeal.

”Somnul rațiunii naște monștri, iar somnul politicienilor romani hrănește visul toxic al iredentiștilor maghiari de a ocupa din nou Transilvania. Victor Orban viseaza cu ochii deschisi refacerea Ungariei Mari, prin anexarea unor teritorii pierdute in urma Tratatului de la Trianon. Vladimir Putin isi doreste reinvierea URSS-ului prin extinderea controlului asupra intregii Ucraine, Moldovei, Romaniei si Bulgariei, precum si atacarea in forta a Poloniei si Tarilor Baltice.

Conform unor scenarii ticluite la Moscova in complicitate cu factorii decidenti de la Budapesta, se asteapta momentul oportun cand, impreuna cu Garda Maghiara si cu Jobbik, simultan cu amenintarea Rusiei, sa poata fi declansate anumite evenimente in Tinutul Secuiesc, menite sa destabilizeze Romania, dupa scenariul separatistilor din Ucraina.

Ingrijorator este faptul ca liderii majorității toxice din parlament, Ciolacu, Ponta și Tariceanu acorda suport politic UDMR-ului si saboteaza interesul national De aproape 100 de ani, Ungaria nu şi-a modificat obiectivele şi mijloacele politicii externe – însă nici nu are cum să găsească soluţii noi.

Viktor Orban a studiat foarte bine tratatele europene şi ştie exact până unde poate întinde coarda fără să o rupă. Cam aşa a apărut alianţa Ungariei cu Rusia. Budapesta şi-a găsit noul protector de la care să ceară revizuirile dorite. Vom dezbate aceasta dureroasa tema alături de Cristian Diaconescu, gen Alexandru Grumaz, Stefan Ciochinaru , deputatul pnl Florin Roman? deputatul PMP Marius Pașcan și Adrian Cozma, directorul cancelariei prefectului din Satu Mare”, scrie Oreste Teodorescu pe pagina personala de facebook.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version