19.1 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăSocialAngajariLiber de la stat: O noua minivacanta de patru zile urmeaza in...

Liber de la stat: O noua minivacanta de patru zile urmeaza in Romania

in:

Stiri pe acelasi subiect

Românii vor avea parte de o nouă minivacanță, de data aceasta la finalul lunii noiembrie, de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie. Cele două zile libere sunt legate una de alta astfel că angajații vor avea un weekend prelungit, de patru zile.

Ziua de 30 noiembrie, când este sărbătorit Sfântul Andrei, sărbătoare legală, va pica în acest an joia, fiind urmată de o altă zi liberă, de 1 decembrie, Ziua Națională a României.

În urmă cu câteva săptămâni parlamentarii români au mai aprobat o sărbătoare naţională, este vorba de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România. Ziua va fi liberă iar în 2018 va pica într-o zi de marți, astfel, cel mai probabil, se va da liber și luni pentru o minivacanță, așa cum s-a întâmplat în acest an cu 15 august.

Parlamentarii au adoptat, de asemenea, şi 3 legi prin care se instituie 3 zile naţionale, astfel: o lege privind instituirea zilei de 25 martie ca Ziua naţională a pădurilor, iniţiată de 9 deputaţi şi senatori PSD, PNL, UNPR, o lege pentru instituirea Zilei naţionale de cinstire a martirilor români din temniţele comuniste, iniţiată de 34 de deputaţi PSD, PNL, UNPR, minorităţi şi neafiliaţi, şi o lege privind instituirea zilei de 10 octombrie – Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti, iniţiată de 8 deputaţi şi senatori PSD şi ALDE.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version