9.5 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăACTUALITATELider al unei tari vecine Romaniei: Problemele in Balcani VOR EXPLODA in...

Lider al unei tari vecine Romaniei: Problemele in Balcani VOR EXPLODA in 2017!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Concluziile oamenilor de stiinta despre goti schimba datele istoriei

Paleogeneticienii au decodificat genomul a 136 de locuitori antici...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...
În regiunea Balcanilor, „butoiul cu pulbere al Europei”, există o mulţime de probleme nesoluţionate, care „abia aşteaptă momentul să explodeze”, a declarat ministrul de externe sârb Ivica Dacic, într-un interviu pentru agenţia de presă Beta, preluat luni de TASS.

„În regiune există multe probleme care au fost ascunse sub preş şi abia aşteaptă momentul să explodeze. Nu este bine”, a estimat ministrul sârb, potrivit Agerpres.

În aceste condiţii, Serbia trebuie, în opinia lui Dacic, să-şi asume un rol constructiv. „Politica noastră este o politică a păcii, stabilităţii, concilierii şi majorării încrederii în regiune, iar aceasta este fundamentul stabilităţii în întreaga Europă”, a subliniat şeful diplomaţiei sârbe.

Dacic a supus criticilor Croaţia, care „şi-a înteţit retorica antisârbă şi încearcă să contracareze aderarea Serbiei la UE”, şi a calificat drept greşeală a Belgradului recunoaşterea Macedoniei, care „acum votează mereu pentru independenţa Kosovo”.

În opinia ministrului sârb, rolul politicii externe constă în „a apăra în cel mai bun dintre modurile posibile interesele de stat şi cele naţionale”.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version