25.8 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăStirea zileiLiga I A FUNCTIONAT ILEGAL! Mai multi fotbalisti de la Chiajna au...

Liga I A FUNCTIONAT ILEGAL! Mai multi fotbalisti de la Chiajna au jucat FARA DREPT de munca in Romania!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ucraineanul Artem Milevski, senegalezul Ibrhima Niasse şi nigerianul Chukwunwike Odibe au fost folosiţi ilegal sezonul trecut de Concordia Chiajna în patru meciuri de Liga 1 şi în turul semifinalei de Cupa Ligii. Documente obţinute de ProSport arată fără echivoc că societatea ilfoveană a obţinut permisele de muncă şi a încheiat contractele cu cei trei la aproape o lună după ce aceştia debutaseră în competiţiile interne şi jucaseră deja între patru şi, respectiv, cinci meciuri fiecare.

Este important de spus că această încălcare a legilor ţării şi a celor sportive nu se putea face fără sprijinul direct al LPF, care patronează atât Liga 1, cât şi Cupa Ligii, informeaza prosport.ro. Şi mai important este că atât oficialii LPF, cât şi ai Concordiei afirmă că aceasta este o practică obişnuită în Liga 1, unde cluburile folosesc fotbaliştii străini fără ca aceştia să aibă documentele necesare din partea statului român!

În plan sportiv, prin folosirea celor trei jucători fără permis de muncă şi fără contract, Concordia a obţinut un important avantaj faţă de celelalte competitoare din play-out, dar şi asupra adversarei din semifinalele Cupei Ligii, Dinamo. În momentul sosirii lui Milevski, Odibe şi Niasse, Concordia era într-o situaţie foarte grea în Liga 1: pe penultimul loc (retrogradabil direct), la 7 puncte distanţă de FC Voluntari, care era pe locul de baraj (12). După primele trei etape din play-out, formaţia din Chiajna obţinuse deja şapte puncte. În turul semifinalei de Cupa Ligii, cu Dinamo, jucat pe 10 martie şi încheiat 3-0 pentru Concordia, Odibe, Niasse şi Milevski au fost titulari, iar ultimul a deschis scorul.

În final, Concordia a terminat campionatul pe locul 11, cu 6 puncte peste Voluntari (locul 12) şi 15 puncte peste Timişoara (locul 13 – primul retrogradabil). Milevski şi Odibe au jucat ilegal cinci meciuri oficiale, iar Niasse – patru.

„Eu nu declar nimic pe telefon. Când am de zis ceva fac conferinţă de presă. La revedere“

Gino Iorgulescu, preşedintele LPF

Aşa cum puteţi citi mai jos, oficialii LPF şi ai Concordiei Chiajna afirmă că legitimările se fac pe baza unor „bonuleţe“ obţinute de la Inspectoratul pentru Imigrări. Dar acele „bonuleţe“ nu reprezintă decât un număr de ordine, pentru ca solicitantul să ştie când se duce din nou la Inspectorat, pentru a afla dacă i s-a aprobat sau nu cererea. Din punct de vedere juridic, aceste bonuri de ordine n-au nicio valoare şi nu reprezintă nicio garanţie că dosarul este aprobat sau nu de autorităţi.

Citeste continuarea pe prosport.ro.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version