13.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSocialSanatateLista MARILOR MAGAZINE care vindeau APA CU MICROBI si marcile de apa...

Lista MARILOR MAGAZINE care vindeau APA CU MICROBI si marcile de apa afectate!

in:

Stiri pe acelasi subiect

De ce nu e bine sa stai la umbra unui nuc?

In timp ce nucile sunt delicioase si hranitoare, exista...

O tara din Europa a interzis curatenia stradala pentru a economisi apa

Confruntat cu o secetă fără precedent, guvernul portughez a...
După ce ne-am speriat cu brânzeturile, încrederea românilor în produsele pe care le cumpără din supermarketuri şi hipermarketurieste zdruncinată încă o dată de anunţul Protecţiei Consumatorilor că o parte din apa îmbuteliată este plină de germeni periculoşi. 
Un nou inceput cu imprumutul potrivit. Sume intre 500 si 10.000 de lei, rate fixe saptamanale sau lunare.

Scandalul lactatelor a pus în mişcare instituţiile de control şi iată că, încet-încet, ies la iveală numeroase nereguli la producătorii de alimente. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a demarat, în luna martie, o acţiune la nivel naţional de prelevare din reţeaua de comercializare de eşantioane din apa de masă şi apa de izvor, pentru determinarea încadrării în indicatorii microbiologici conform prevederilor legale în vigoare. Din primele date, parţiale, reiese că cinci sortimente de apă îmbuteliată prezintă grave probleme, care ar putea afecta sănătatea şi chiar viaţa consumatorilor.

„Din cele 17 eşantioane prelevate, în Bucureşti, cinci s-au dovedit neconforme. Eşantioanele au fost analizate în cadrul Laboratorului SC Manor Laboratory Center SRL Bucureşti”, explică directorul gene-ral al ANPC, Paul Anghel. Grav este că toate cele cinci sortimente cu probleme erau vândute în lanţuri naţionale de magazine precum Metro, Penny, Mega Image. Aşadar, produse din loturile neconforme au fost vândute, cu siguranţă, şi în supermarketurile din Constanţa.

Depăşiri uriaşe ale nivelurilor de germeni Sortimentul Winny – apă de izvor plată (comercializată în magazinele Cora), îmbuteliată în PET-uri de doi litri, nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3 (numărul total de germeni mezofili, unităţi formatoare de colonii), la 22 de grade Celsius, adică temperatura camerei, avea o valoare de 1.000, faţă de limita prevăzută 100, iar la 37 de grade Celsius era de 600, faţă de limita prevăzută de 20.


Citeste si:
ALERTA SANITARA! Apa plina de microbi descoperita in magazine! Vezi ce MARCI sa nu bei!

Stirea Zilei: ALERTA in toata Europa din cauza BRANZEI din Romania! Risc URIAS de E.coli!

Sortimentul Apă de masă necarboga-zoasă Aro (comercializată în magazinele Metro), îmbuteliată în PET-uri cu capa-citatea de doi litri, nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22 de grade Celsius, avea valoare obţinută de 20.000, faţă de limita prevăzută de 100, iar la 37 de grade Celsius, valoarea obţinută era de 16.800, faţă de limita prevăzută de 20.Sortimentul Apă de izvor Calipso (comercializată în magazinele Penny), îmbuteliată în PET-uri de şase litri, nu corespundea microbiologic, paramentul NTGufc/cm3, la 22 de grade Celsius, avea valoarea de 14.700, faţă de limita prevăzută de 100, iar la 37 de grade Celsius, valoarea obţinută era de 3.200, faţă de limita prevăzută de 20.

Sortimentul Apă de izvor Izvorul Zânelor, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de doi litri, nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22 de grade Celsius, avea valoarea de 2.820, faţă de limita prevăzută de 100, iar la 37 de grade Celsius, valoarea obţinută era de 104, faţă de limita prevăzută de 20.

Sortimentul Apă de izvor Aqua Queen (comercializată în magazinele Mega Image), îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de cinci litri, nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22 de grade Celsius, valoarea obţinută era de 2.000, faţă de limita prevăzută de 100, iar la 37 de grade Celsius, valoarea obţinută era de 900, faţă de limita prevăzută de 20.

Amenzi şi… câteva baxuri de apă retrase de la vânzare „În urma abaterilor constatate, au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 50.000 de lei şi au fost oprite definitiv de la comercializare şi retrase din circuitul consumului uman produsele Apă de Izvor Calipso şi Apă de Izvor Plată Izvorul Zânelor”, mai spune directorul ANPC.

Curios este că inspectorii OPC au mai găsit la vânzare cantităţi infime de apă din sortimentele neconforme, retrăgându-se doar 244 de litri. De asemenea, alte două sortimente cu probleme nu se mai aflau la comercializare în momentul controlului, ca şi cum, după prelevarea de probe, acestea fuseseră deja retrase de la comercializare. Totodată, s-a dispus extinderea controlului la producător, în judeţul Ilfov, respectiv judeţul Harghita.

Controalele continuă şi, recent, au fost efectuate alte 11 prelevări de probe, din alte magazine. Şi acestea au fost trimise la laborator şi rezultatele vor fi făcute publice de către ANPC. Şi la Constanţa au fost verificate mai multe sortimente de apă. Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa vor comunica, la rândul lor, în zilele următoare, măsurile luate în magazinele verificate, anunță cugetliber.ro.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version