10.8 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăACTUALITATELoteria Romana a trecut la Ministerul Economiei! ”Lovitura grea pentru MAFIA JOCURILOR...

Loteria Romana a trecut la Ministerul Economiei! ”Lovitura grea pentru MAFIA JOCURILOR DE NOROC din Romania!”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un roman a castigat 14 milioane cu 14 lei la Loto 6 din 49!

Un roman a devenit castigator la la Loto 6...

Celebru politician roman acuzat ca a plecat la mare cu amanta

Fostul premier Dacian Cioloș transmite, pe contul său de socializare, că...

Castigator surpriza: Un consatean de-al lui Bute a dat lovitura la Loto

Loteria Română anunță că s-a câștigat marele premiu la...

Guvernul a adoptat recent o nouă Ordonanță de Urgență, care prevede transferarea Companiei Naționale „Loteria Română” S.A. în subordinea Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, ca urmare a demersurilor din Deputatului PNL Maria Grecea și a numeroaselor solicitări din partea agenților economici din domeniu.

„Pe această cale salut măsura luată de Guvernul condus de domnul Dacian Cioloș și consider că aceasta reprezintă o măsură importantă pentru înlăturarea unor grupuri de interese care au acaparat Loteria, dar și Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Măsura adoptată în octombrie 2015, într-un moment în care Direcția Națională Anticorupție investiga  relația dintre Loterie si firma Novo VLTech Solutions, aparținând grupului austriac Novomatic, nu a reprezentat decât o încercare a clientelei politice a PSD de a controla discreționar o piață de câteva miliarde de euro, în dauna bugetului de stat și a celorlalți agenți economici” – a declarat deputatul PNL Maria Grecea.

În octombrie 2015, Guvernul condus de Victor Ponta a elaborat OUG 42/2015, pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul jocurilor de noroc. Ordonanța prevedea transferarea C.N. Loteria Română S.A. din subordinea Ministerului Finanțelor Publice în cea a Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (ONJN), acesta din urmă devenind astfel atât autoritate de control, cât și operator pe piață. La rândul său, ONJN își desfășura activitatea sub coordonarea Cancelariei Prim-Ministrului. Legea de aprobare a OUG 42/2015, contestată vehement de către operatorii de pe piața jocurilor de noroc, a fost respinsă de Senat, în calitate de primă cameră sesizată.

Deputatul PNL Maria Grecea a atras atenția atunci asupra faptului că măsura avea un profund caracter anticoncurențial, deoarece o instituție cu rol de reglementare și coordonare în domeniul jocurilor de noroc ajungea să gestioneze activitatea unor companii. Practic, ONJN nu ajungea să controleze doar Loteria Română, ci și societățile partenere, printre care și firmele grupului Novomatic, care au încheiat un contract având ca obiect exploatarea unor aparate de tip slot-machine și video-loterie, în spațiile deținute de C.N. Loteria Română S.A.

Ulterior adoptării OUG 42/2015, deputatul Maria Grecea a adresat interpelări către Consiliul Concurenței, iar ulterior și către noul Prim-ministru al României, Dacian Cioloș, pentru a solicita să i se comunice aspecte referitoare la respectarea principiilor concurențiale, dar și unui posibil conflict de interese.

Ca urmare a acestor demersuri, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 490 din 30 iunie 2016,  a fost publicată  OUG nr. 40/2016, privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative prin care Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri exercită drepturile și îndeplinește obligațiile ce decurg din calitatea de acționar unic al statului român la Compania Națională „Loteria Română” — S.A.

„Voi continua să lupt împotriva oricăror încercări de fraudare a acestui domeniu, fiind convinsă că voi găsi în actualii membri ai Guvernului aliați de nădejd.” – a conchis deputatul Maria Grecea.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version